Carregant...
El vi DO d'Alella és una de les meravelles del Maresme. Foto: Javi Cabrera / Consorci de Turisme

Redacció

6 vins del Maresme que has de tastar i amb quins plats combinar-los per gaudir al màxim

La frescor del Maresme al teu plat: cinc vins blancs i un de negre de la DO Alella i el maridatge perfecte per a cada un d'ells

 

La Denominació d’Origen Alella és una de les més petites de Catalunya, però també una de les més singulars. Les seves vinyes, en bona part al baix Maresme i per tant a tocar del mar Mediterrani, ofereix vins blancs frescos, aromàtics i amb molta personalitat. El terrer característic de sauló —un sòl sorrenc i granític— aporta mineralitat i elegància, mentre que la varietat estrella, la Pansa Blanca (xarel·lo), es mostra especialment versàtil: des de vins joves i secs fins a escumosos o dolços amb gran capacitat d’envelliment. Tot plegat fa que siguin vins ideals per acompanyar marisc, peix, plats amb ous, pasta i cuina lleugera.

Hem seleccionat sis vins del Maresme, cinc de blancs i també un de negre, que val la pena tastar, amb algunes idees de maridatge perquè la seva expressió brilli al màxim a taula.

Bouquet d’Alella Blanc 2023

També elaborat a la finca de Bouquet d’Alella, es tracta d'un blanc sec, fresc i equilibrat, amb aromes delicades de flors i fruita blanca i un final persistent. Presenta una entrada suau i afruitada amb acidesa refrescant, que expressa molta elegància.

Maridatge: Perfecte per maridar amb pastes, peix i carns blanques lleugeres. També combina amb plats a base d’ou, com truites i frittates.

Raventós d’Alella Pansa Blanca

Un altre referent de la DO és aquest vi jove elaborat amb Pansa Blanca. Un vi fresc, amb aromes de fruita com la poma verda o el préssec. Lleuger a la boca, amb una acidesa equilibrada, que el fa molt fàcil de beure en qualsevol moment i ocasió. 

Maridatge: Ideal amb marisc i peix blau o blanc a la brasa. També acompanya arrossos caldosos i plats mariners variats.

Alta Alella Etiris PB

Pansa Blanca ecològica, fresca i cruixent, amb sabors de poma i pera, notes d’ametlles verdes i final cítric amb un toc lleugerament salí. Expressa clarament la proximitat del mar i el terroir de sauló.

Maridatge: Perfecte amb marisc, ceviche o peix cru marinat. També acompanya bé plats amb ous o pàsta amb salsa suau.

Serralada de Marina Pansa Blanca Jove

Aquest vi es presenta amb un color groc palla pàl·lid amb reflexos verdosos i grisos i un lleuger toc de carbònic. Al nas destaca pels aromes vegetals —com la palla seca, el fonoll i la flor marcida— combinats amb notes de fruita blanca madura com la pera i el plàtan. En boca és fresc i intens, amb records d’herba tallada, una certa calidesa i un postgust llarg amb una subtil sensació cítrica de pomelo[banner-AMP_5]

Maridatge: Acompanya peixos blancs i marisc al vapor, arrossos i fideuàs mariners, amanides amb fonoll o formatges suaus.

Masia Can Roda Pansa Blanca

 

Vi blanc jove elaborat al 100% amb Pansa Blanca, varietat autòctona de la DO Alella. Destaca pel seu color groc pàl·lid amb reflexos verds i una llàgrima lleugera. Al nas és fresc i intens, amb notes florals, de fonoll i fruites com la pera d’aigua i el préssec de vinya. En boca és sedós i elegant, amb un final lleuger que evoca records de fruita, herbes i tocs minerals[banner-AMP_6]

Maridatge: Ideal per acompanyar tapes, aperitius i amanides lleugeres. També és perfecte amb cloïsses al vapor o arrossos suaus.

Alta Alella Parvus Syrah

Un vi de color cirera picota intens, amb aromes de fruita madura i notes balsàmiques. En boca es mostra estructurat, saborós i persistent, amb un final llarg que el fa inoblidable.

Maridatge: El seu caràcter el converteix en el company ideal de carns guisades, cua de bou farcida de foie o plats més tradicionals com fesols de Santa Pau amb botifarra esparracada i cansalada. [banner-AMP_7]

Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp

  • Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
  • Entra en aquest enllaçfes clic a seguir i activa la campaneta