Amb el confinament per coronavirus, moltes empreses i autònoms han vist com els seus ingressos i activitat queien de la nit al dia. Molts negocis han abaixat sobtadament la persiana durant el mes de confinament que sembla que durarà aquesta situació i això desperta preocupació i molts dubtes. Empresaris i autònoms busquen orientació en aquest estat d'alarma per acollir-se a les noves mesures que es van aprovant gairebé cada dia per fer front a la crisi econòmica del coronavirus.
L’àrea d’Empresa i Emprenedoria de Tecnocampus ha posat en marxa un servei d’atenció no només per a les empreses ubicades al seu parc empresarial, sinó que també per a tots aquells empresaris i autònoms de Mataró i el Maresme que necessitin informació o assessorament en relació a la seva situació amb la crisi econòmica i laboral que està generant la pandèmia del coronavirus.
D’una banda, el canal creat per Tecnocampus ofereix un recull d’enllaços d’interès i de documents amb mesures de suport a pimes i autònoms i d’altra banda, l’opció de contactar amb Tecnocampus per fer una consulta concreta i rebre una resposta personalitzada. “Davant de l’allau d’informació sobre ajudes i mesures per empreses i autònoms, molts professionals no saben interpretar amb exactitud tantes resolucions, decrets llei, etc. Nosaltres el que intentem és ser uns facilitadors, entendre aquesta informació i detallar a qui es poden dirigir per posar en marxa la mesura, l’ajut, etc. Fem un seguiment de totes les mesures i ajuts que van sorgint i les anem publicant i d’altra banda ens hem convertit en una finestreta per tal que quan les empreses tinguin dubtes, puguin adreçar-se a nosaltres perquè els orientem”, detalla Clàudia Daresi, directora de l’àrea d’Empresa i Emprenedoria del Tecanocampus.
Daresi veu com els autònoms i empresaris estan molt preocupats, especialment aquells que per les circumstàncies han hagut de parar en sec la seva activitat o han vist reduït al mínim els seus ingressos. “Moltes de les consultes que rebem són per obtenir ajudes. També per informar-se sobre els ERTOS per protegir els llocs de treball durant la inactivitat”. Aquest servei d’atenció que ofereix Tecnocampus també és d’utilitat per assabentar-se de totes les ajudes, ja que “hi ha mesures que no han estat tan anunciades i són menys conegudes per part de la població”.
A més d’aquestes tasques informatives i d’assessorament, són un punt d’atenció a empreses del sector tèxtil que han parat la seva producció per la situació actual i que s’ofereixen per produir EPIS pels centres sanitaris. “Identifiquem l’oferta empresarial i l’ajuntament coordina aquesta oferta i la demanda. D’aquesta forma esperem contribuir a agilitzar el procés perquè arribi aquest material tan aviat com sigui possible als professionals sanitaris. L’objectiu és entre tots aportar solucions”, conclou Daresi.[banner-AMP_5]
Podeu accedir al canal d’atenció de Tecnocampus aquí.