Carregant...
Roger Pera

Maria Coll

Roger Pera estrena avui a Andorra una nova versió de Germans de Sang

L'actor mataroní assegura que es tracta d'una escenificació completament diferent a la que ell va protagonitzar fa uns anys

Roger Pera, estrena aquesta nit al Centre Cultural de Sant Julià d'Andorra, amb la companyia Es Grata, una particular versió del drama musical Germans de Sang. En aquesta representació, l'actor mataroní, presenta la història des d'un punt de vista molt diferent a la resta de vegades que s'ha escenificat aquest text de Willy Russell. “Aquesta versió podria titular-se “Tot assajant Germans de Sang”, ja que l'obra reprodueix els assaigs que una colla d'actors fan per presentar aquesta obra”, explica Pera. Els espectadors segueixen la trama sense cap complicació, però tots els actors es troben sempre dalt de l'escenari i, de tant en tant, el director trenca l'argument per donar instruccions. “Amb aquesta obra la gent podrà veure com és un assaig de teatre, ja que les escenes s'han creat a partir de la nostra pròpia experiència preparant aquesta obra”, assegura l'actor mataroní. Fins i tot, avui en la representació d'estrena, el propi Roger Pera s'interpretarà a ell mateix com a director.

La vinculació de Roger Pera amb aquesta obra de teatre és evident: el 1994 va interpretar el paper de Micky en la versió que Ricard Reguant va estrenar a Barcelona -en aquella ocasió acompanyat per Àngels Gonyalons, Sergi Zamora i Gemma Brió-; i el 2001 va recuperar el mateix paper, però aquest cop en castellà, i sota la direcció de Luís Ramírez. Pera d'aquesta obra en destaca el fet que tingui dues parts ben diferenciades –una primera de comèdia i una segona de dramàtica, en què els personatges creixen-; la identificació del públic amb els personatges i una gran potencia emocional. A més, “aquest musical és completament diferent a tots els altres perquè no hi ha grans balls ni grans cançons corals, és una obra de teatre amb banda sonora”, opina el director.

D'aquesta escenificació d'aquí uns mesos també se'n estrenarà un documental, ja que tots els assaigs han estats gravats amb dues cameres per aquesta finalitat. “Ho hem gravat tot, des de la primera trobada fins a l'estrena; tenim 55 hores de cinta”, assegura el mataroní. Segurament, aquesta nova versió de la història de Russell, un cop els andorrans comencin la gira, es podrà veure amb tota seguretat a Mataró i possiblement també a Barcelona. A partir de d'avui, però, Pera abandona l'espectacle, però no el muntatge del documental, per dedicar-se a altres projectes com la preparació del musical I feel prety, dirigit per Víctor Conde, o les aparicions que té previstes en sèries televisives com Ventdelplà (TV3), Génesis (Cuatro) o La piel del tambor (Tele5).