Del 27 de juny al 6 de juliol, Mataró es torna a omplir de sabor amb la celebració de la 2a edició de la Ruta de la Croqueta, una proposta gastronòmica organitzada per NEM (Negoci Empresa Mataró) que busca posar en valor la creativitat i qualitat dels establiments locals. Un total de 21 establiments —entre bars, restaurants, xarcuteries i locals de menjar per emportar— participen en aquesta edició amb croquetes úniques i originals, en una ruta que promet noves experiències culinàries per als amants d’aquest icònic mos.
Una ruta amb novetats i premis
Enguany, la Ruta de la Croqueta incorpora com a novetat un sistema de votació mixta, que combinarà les opinions del públic, a través de codis QR disponibles als establiments, amb la valoració de tres membres d’un jurat professional del sector gastronòmic. A més, s’hi afegeix el carnet de tast, una iniciativa que anima els participants a provar almenys cinc croquetes diferents. Aquells que completin aquest repte, podran participar en el sorteig d’una nit a l’Hotel Atenea Port amb esmorzar per a dues persones.
- Aquest any, es lliuraran dos guardons: la Millor Croqueta Tradicional i la Millor Croqueta Innovadora.
- Els guanyadors es donaran a conèixer el 9 de juliol al Gastro Loft, en un acte obert al públic i amb presència de representants del sector.
Els 21 establiments participants i les seves croquetes
-
Balú Gastrobar – Croqueta de confit d’ànec al cafè París
-
Bar Restaurant Iluro – Croqueta de bacallà amb salsa de pebrot del piquillo
-
Cafeteria La Xica – Croqueta de patata amb bolets i tòfona
-
Can Serrat – Croqueta de rostit de vedella, porc i pollastre
-
Carnisseria Xarcuteria Bartomeu – Croqueta de pollastre i pernil
-
Celestún – Cantina Mexicana – Croqueta de pibil
-
Duo Casola – Croqueta de gamba vermella
-
El Montadito del Centre – Croqueta de gamba al ajillo
-
Empanades & Cakes Franchu’s – Croqueta de xoriço crioll amb salsa chimichurri
-
Gatzara Mataró – Croqueta de xipiró amb fumet picant
-
Granja Caralt – Croqueta de pollastre rostit amb pernil ibèric
-
Hapo Sake Bar – Croqueta japonesa de pulled pork, cansalada viada ibèrica i salsa char-siu
-
La Cassolette – Croqueta de pernil ibèric i pollastre
-
La Cocotxa Restaurant – Croqueta amb hummus de cigrons, alvocat i cruixent de pernil a la mel
-
La Cuina del Cel – Croqueta d’albergínia fumada amb salsa de formatge i alfàbrega vegana
-
La Gofferia – Croqueta de xocolata amb cruixent d’Oreo
-
La Marineta Platets i Tapes – Croqueta de pollastre a l’ast
-
Padilla Moldero – Croqueta bomba de pollastre, foie i ceps amb compota de pera
-
Pont de Pedra – Croqueta de xipirons en la seva tinta
-
Ritrovo – Croqueta de causa de puré de patata al ají amarillo
-
Rostisseria Ca L’Agustina – Croqueta de pollastre 100% casolana
Una aposta pel talent local
Segons Anna de Quirós, presidenta de NEM, “la Ruta de la Croqueta serveix per visibilitzar el talent i l’esforç dels nostres restauradors, i promou el consum al comerç local”. La voluntat de l’entitat és consolidar l’esdeveniment com una cita gastronòmica anual de referència a la ciutat.
Així doncs, del 27 de juny al 6 de juliol, tens una cita amb les millors croquetes de Mataró. No t’ho perdis: vota, tasta, participa... i potser fins i tot guanyes un premi!
Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp
- Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
- Entra en aquest enllaç, fes clic a seguir i activa la campaneta