Carregant...
Lamine Yamal amb el seu plat preferit. Foto: GQ (fragment de vídeo)

Redacció

Aquest és el plat preferit i imprescindible de Lamine Yamal: súper fàcil de preparar

Un plat amb arrels africanes i molta energia que la mare del jove crack blaugrana li cuinava al barri de Rocafonda de Mataró

Lamine Yamal no només destaca amb la pilota als peus: també té molt clar quin plat li toca el cor i l’estómac. La seva recepta preferida és un homenatge a les seves arrels i a la seva família, especialment a la seva mare, veïna com ell del barri de de Rocafonda de Mataró.

En una entrevista publicada el 2024 a la revista GQ, el jove crac mataroní va revelar quin és el plat que no pot faltar mai a la seva dieta: l’arròs amb pollastre i salsa de cacauet. Es tracta d'una recepta típica de Guinea Equatorial, el país d’origen de la seva mare. “És el que em cuinava sempre de petit”, confessava Lamine. A l'entrevista també hi recordava les visites que havia fet amb ella al seu país natal ("em va semblar molt bonic") i destacava les bondats de la cuina marroquina, pel vessant familiar del seu pare. "També és molt bona!", assegurava. 

 

Una recepta senzilla i potent per a esportistes

Aquest plat tradicional africà, basat en un ingredient cabdal a Guinea com és el cacauet, no és tan sols un record d'infantesa  per al jugador del Barça. També és una gran opció per als atletes d'elit; una bomba energètica ideal per al rendiment esportiu. Elaborar-lo a casa és més fàcil del que podria semblar en primera instància: n’hi ha prou amb arròs, cuixes de pollastre, ceba, tomàquet, all, una mica de gingebre i, és clar, mantega de cacauet suau per preparar la salsa cremosa i saborosa que el caracteritza.

Aquesta recepta, coneguda també com mafé a altres zones d’Àfrica occidental, destaca pel seu valor nutricional. El pollastre aporta proteïnes de qualitat, essencials per a la recuperació muscular, mentre que la salsa de cacauet afegeix greixos saludables i energia de llarga durada. L’arròs, per la seva banda, és una excel·lent font de carbohidrats complexos, ideals per a un esportista d’alt nivell com Lamine.

Arros amb pollastre i salsa de cacauet

Recepta: Arròs amb pollastre i salsa de cacauet

Ingredients (per a 4 persones):

  • 4 cuixes de pollastre (o pit tallat a daus)

  • 2 cebes mitjanes

  • 2 tomàquets madurs

  • 2 grans d’all

  • 1 tros petit de gingebre

  • 3 cullerades de mantega de cacauet

  • 2 tasses d’arròs blanc

  • Sal, pebre i oli al gust

  • Aigua o brou de pollastre

Elaboració pas a pas:

  1. Daurar el pollastre: Salpebra les cuixes i daura-les en una cassola amb un raig d’oli fins que quedin daurades per fora. Retira i reserva.

  2. Preparar el sofregit: En el mateix oli, sofregeix la ceba picada amb l’all i el gingebre. Quan la ceba estigui daurada, afegeix el tomàquet pelat i triturat.

  3. Afegir la mantega de cacauet: Un cop el sofregit estigui fet, incorpora-hi la mantega de cacauet i remena bé fins que es desfaci i s’integri amb la salsa.

  4. Coure el pollastre amb la salsa: Torna a posar el pollastre a la cassola, cobreix amb aigua o brou i deixa coure a foc mitjà durant aproximadametn mitja hora. Cal que la salsa quedi espessa i s'entendreixi el pollastre.

  5. Coure l’arròs: Bullir-lo al punt desitjat i servir-lo, ja sigui al costat o bé abocant-lo a la cassola perquè quedi barrejat amb la salsa.  

  6. Servir i gaudir: Emplata. Es pot acompanyar amb herbes com ara coriandre fresc.