Vista de Calella, municipi turístic de referència al Maresme, que ha tingut bona ocupació durant Setmana Santa
Vista de Calella, municipi turístic de referència al Maresme, que ha tingut bona ocupació durant Setmana Santa

Calella rep 5 milions d'euros de fons europeus per renovar-se com a destí turístic

L'objectiu del projecte finançat pels fons NextGeneration és transformar Calella en una destinació turística intel·ligent i sostenible

VLM Capgros 1350x366 0322
 

L’Ajuntament de Calella, al Maresme, ha rebut 5 milions d'euros dels fons europeus NextGeneration per transformar el municipi en una destinació turística intel·ligent, sostenible i diversificada. Així ho defineix el consistori, que apunta que es vol consolidar un nou model turístic que vinculi la sostenibilitat a tots els seus àmbits, des de l'econòmic al sociocultural o mediambiental. 

La subvenció arriba de la mà dels fons Next Generation de la Unió Europea destinats a la transició verda i sostenible, a l’eficiència energètica, a la transició digital i a la millora de la seva competitivitat. En total, 17 destinacions catalanes, entre elles Calella, rebran prop de 50,5 milions d’euros de la tercera i última convocatòria del programa.

En l'àmbit de transició verda i sostenible, hi haurà actuacions com ara un sistema integral de previsió i gestió ambiental de la platja, la recuperació de les dunes de les platges de Calella, la gestió integral d'aigua de pluja i sanejament per a millora mediambiental i la millora del subministrament d'aigua potable a la zona hotelera.

El carrer Jovara de Calella. Foto: Maresme Film Comission
El carrer Jovara de Calella. Foto: Maresme Film Comission

També es faran actuacions d'eficiència energètica que contemplen la instal·lació de plaques fotovoltaiques al pàrquing litoral de Les Palmeres, en punts de càrrega elèctrica per a vehicles, en condicionar el Carrilet (tren turístic) per convertir-lo en transport urbà més net i en la incorporació de vehicles elèctrics a la flota municipal.

Pel que fa a la transició digital, una de les potes del projecte, s'impulsarà la telelectura digital de l'aigua potable en sectors turístics, la videovigilància i telegestió de passos subterranis de vianants, així com la implementació d’actuacions relacionades amb la senyalètica interpretativa intel·ligent, l’experiència immersiva digital de Calella, l’articulació de tecnologia per a l’escolta digital “social listening”, i eines de gestió com ara un CRM, que han de contribuir a la millora del Sistema d’Intel·ligència Turística (SIT) de Calella. 

El far de Calella, un paisatge mediterrani típic del Maresme
El far de Calella, un paisatge mediterrani típic del Maresme

A banda, es duran a terme actuacions de millora de l'accés de vianants i temperat de trànsit entre el passeig marítim i el Far, l'embelliment de l'entorn dels passos subterranis de vianants, la restauració Balaustrada del Passeig Manuel Puigvert i el desenvolupament de campanyes de sensibilització a residents, turistes i visitants i la gerència del PSTD

Comentaris