El creador de la cervesa de cirera d'en Roca, Joan Montasell, amb una copa, a punt de fer una cata
El creador de la cervesa de cirera d'en Roca, Joan Montasell, amb una copa, a punt de fer una cata

capgros.com

Creen la primera cervesa feta amb cireres d'en Roca d'Arenys de Munt

Un productor artesà de Sant Cebrià de Vallalta ofereix una alternativa comercial a la producció dels pagesos de la zona

Joan Montasell, un jove emprenedor i enginyer agrícola de Sant Cebrià de Vallalta, ha llençat aquest estiu al mercat les primeres 200 ampolles de la nova cervesa de cireres d'en Roca d'Arenys de Munt. És la primera cervesa artesana que es fa amb aquesta varietat i el seu creador ja havia experimentat anteriorment amb maduixes de la Vallalta. Montasell combina la seva passió per la beguda de blat més popular amb la promoció dels productes agroalimentaris del Maresme. "Per als productors és una oportunitat", assegura. El jove emprenedor de Sant Cebrià espera que el seu enginy sigui el precursor d'algun projecte a gran escala i ja té en ment receptes amb altres productes autòctons de la comarca.

"Tu noi que fas cerveses, per què no proves de fer-ne amb cireres del meu poble?". Així de simple. Montasell explica que va ser així com va sorgir la idea d'impulsar la producció de la cervesa de cireres. L'alcalde d'Arenys de Munt li ho va demanar després de provar la cervesa de maduixes en una fira gastronòmica del Maresme.

Aquest jove emprenedor de Sant Cebrià treballa des del laboratori que té instal•lat a l'estudi de casa els seus pares i ja acumula un llarg reguitzell de varietats de cervesa artesana que, fins ara, només havien sortit a la llum en algunes fires i festes populars del municipi. Totes sota un nom comercial molt identitari, 'Birralta', la cervesa de la Vallalta.

De les que ha fet fins ara, la més cridanera era la cervesa de maduixes de la Vallalta, però el salt al gran públic el fa amb la cervesa de cireres que s'elabora amb la seva recepta en una fàbrica amb tots els permisos necessaris per poder-la comercialitzar. Degut als elevats costos de producció, de moment se'n faran 200 ampolles de 33 centilitres que es vendran entre Arenys i Sant Cebrià.

"Esperem que això sigui precursor d'alguna cosa més gran que faci jo o qui sigui", diu Montasell. Per ara, reconeix, això és només un "petit pas". El jove de Sant Cebrià posa de relleu el fet que es pugui donar una nova alternativa comercial a la producció dels pagesos de la comarca. "Per a ells serà estupend", exclama orgullós.

Pel que fa al producte, el defineix com una cervesa d'un color bonic, lleugerament rogenc, àcida i que escumeja en boca. "És molt equilibrada", conclou.

Pensant en la cervesa de raïm DO Alella
La inquietud de Montasell, però, no te aturador. No es va acabar ni amb la cervesa de maduixa, ni ara s'acaba amb la cervesa de cireres. En ment ja té alguna recepta per començar a fer alguna cervesa amb les varietats de raïm d'Alella. El que fins ara només es destinava a fer vi de la DO Alella, doncs, aviat podria també servir d'ingredient per a una nova 'Birralta'. Aquest projecte, però, encara és molt embrionari.

Comentaris