Vitralls de Canet de la Pastisseria Campassol, dolç nacional
Vitralls de Canet de la Pastisseria Campassol, dolç nacional

Redacció

Aquest és el dolç del Maresme més bonic: s'inspira en el modernisme i sembla un vitrall

Canet de Mar, el preciós poble natal de Lluís Domènech i Montaner, té com a postres únics els Vitralls de Canet

image (2)
 

A Canet de Mar hi ha un dolç que és molt més que un caprici per al paladar: és una obra d’art comestible. Els Vitralls de Canet, creats pel Gremi de Pastissers del municipi, s’han convertit en símbol d’identitat local i en una de les propostes gastronòmiques més originals del Maresme. Inspirats en el Modernisme i en la figura de Lluís Domènech i Montaner, el gran arquitecte canetenc, aquests vitralls dolços reten homenatge a una època d’esplendor artística i cultural que Canet de Mar manté molt viva.

Un dolç amb ànima modernista

El Vitrall de Canet és una peça de pastisseria artesanal elaborada amb pasta de te i gelatina de colors translúcida, que recrea la llum i els tons dels vitralls modernistes que decoren edificis emblemàtics com la Casa Museu Domènech i Montaner o l’Ateneu Canetenc. El resultat és una combinació visual i gustativa única: la textura suau de la massa contrasta amb la dolçor brillant de la gelatina, generant una autèntica il·lusió òptica quan la llum travessa el seu interior.

Aquest producte, que es pot trobar durant tot l’any a les pastisseries del municipi, és un exemple perfecte de com la gastronomia pot dialogar amb l’art i la història d’un poble. En cada mossegada hi ha una mica de la sensibilitat artística de Domènech i Montaner i una bona dosi de l’esperit innovador que sempre ha caracteritzat Canet.

Vitralls, un dolç molt bo
Vitralls, un dolç molt bo


La dolçor que impulsa el turisme cultural

Els vitralls dolços no només han conquerit els paladars locals. També s’han convertit en un reclam turístic i gastronòmic per a tots aquells que visiten la vila amb motiu de la Fira Mercat Modernista, l’esdeveniment anual que omple els carrers de Canet de color, música i arquitectura del tombant de segle. Durant el cap de setmana de la fira, les pastisseries exhibeixen els seus vitralls com si fossin joies, i molts visitants els compren com a record comestible d’una experiència única.

Aquesta aposta pel Modernisme i per l’artesania ha situat Canet de Mar com una de les capitals culturals del Maresme. El dolç modernista s’hi ha convertit en un ambaixador gastronòmic, que combina patrimoni, creativitat i economia local.

Vitralls Modernistes Canet
Vitralls Modernistes Canet

Producte de la terra, orgull del Maresme

El Consell Comarcal del Maresme ha inclòs els Vitralls de Canet dins el projecte Productes de la Terra Maresme, al costat d’altres joies gastronòmiques com la maduixa del Maresme, les cireres d’en Roca o el vi d’Alella. Aquesta iniciativa reconeix el valor dels productes autòctons i la seva connexió amb el turisme i la cultura. Amb aquesta fusió d’art, història i dolçor, Canet de Mar ha sabut crear un producte únic: un vitrall que es menja, capaç de capturar l’essència del Modernisme i projectar-la, dolçament, cap al futur.

Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp

  • Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
  • Entra en aquest enllaçfes clic a seguir i activa la campaneta

Arxivat a:

Comentaris