Aquestes són les millors croquetes que es fan a Mataró
Aquestes són les millors croquetes que es fan a Mataró

Aquestes són les millors croquetes que es fan a Mataró

Les croquetes de pollastre rostit i pernil de la xarcuteria Bartomeu i la d'hummus de cigrons, maionesa d'alvocat i cruixent de pernil a la mel de La Cocotxa guanyen la segona edició de la Ruta

image (2)
 

La segona edició de la Ruta de la Croqueta de Mataró ja té guanyadors: la xarcuteria Bartomeu, en la categoria de Croqueta Tradicional, i el restaurant La Cocotxa, en la categoria de Croqueta Innovadora, han estat escollits com els grans vencedors d’una edició que ha comptat amb la participació de més de 3.500 persones. L’acte final i de lliurament de premis va tenir lloc aquest dimecres 9 de juliol a l’espai gastronòmic Gastro Loft, en un ambient festiu i maridat amb cava del Celler Castelo de Pedregosa.

  • Un total de 21 establiments han presentat les seves propostes a la ruta, que aquest any ha estrenat un sistema de valoració mixt: el vot del públic (25%) i el veredicte del jurat professional (75%).
  • Aquesta combinació ha permès sumar l’opinió dels participants sense perdre el criteri tècnic i gastronòmic dels experts.

El jurat ha estat format per tres noms destacats del món culinari: Àngel Salvadó i Bea Moner, copropietaris de 100%Chef, i el xef Roger Romeo, cap de cuina del restaurant del Celler Castelo de Pedregosa. El tribunal ha valorat aspectes com la textura, el sabor, la presentació i, especialment en la categoria innovadora, la creativitat i l’originalitat.

En la categoria tradicional, la croqueta guanyadora de la xarcuteria Bartomeu, elaborada amb rostit de pollastre i pernil, ha rebut una valoració unànime per part del jurat i el públic. El jurat en va destacar la “gran cremositat i l’equilibri del gust”.

WhatsApp Image 2025 07 10 at 12.36.00
La croqueta de La Cocotxa


Pel que fa a la croqueta innovadora, La Cocotxa s’ha endut el primer premi amb una original proposta feta amb hummus de cigrons, maionesa d’alvocat i cruixent de pernil a la mel. El jurat ha valorat l’equilibri entre els sabors i la capacitat de sorprendre. El públic, però, ha mostrat una clara simpatia per la croqueta de confit d’ànec al Cafè París de la vermuteria Balú Gastrobar.

Amb aquest acte es posa punt final a una ruta que s’ha consolidat com una de les cites gastronòmiques més esperades de l’any a Mataró. NEM ja ha anunciat la voluntat de repetir-la l’any vinent.


Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp

  • Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
  • Entra en aquest enllaçfes clic a seguir i activa la campaneta

Comentaris