Parlar del Mendieta és parlar d’un dels xiringuitos més estimats de Mataró, segurament el millor de la ciutat i potser de tot el Maresme. Situat a la platja de Sant Simó —una de les més tranquil·les i boniques de la comarca—, Mendieta és un autèntic oasi gastronòmic a peu de sorra. Per això forma part de la selecció dels millors xiringuitos del Maresme, inclosa al Capgròs de juliol, edició especial de la mà de La Gourmeteria dedicada a la gastronomia de la comarca.
A diferència de molts bars de platja, els seus gestors són propietaris de l'espai on s’ubica, fet que dona estabilitat i personalitat al projecte. La seva carta es basa en la brasa Josper, que dominen amb mestria, i ofereix plats saborosos i ben executats com ara carns i peixos a la brasa o arrossos, que es poden gaudir literalment amb els peus a la sorra. Un capvespre des d’aquí és una experiència mediterrània en estat pur.

Exterior del Mendieta a Mataró
Una de les claus de l’establiment és en Paco Mendieta, gerent del local i ànima del projecte, que ha sabut convertir el xiringuito en un lloc amb ànima, que va més enllà de l’estiu ja que obre tot l’any. Aquesta vocació de continuïtat és un dels trets que fan únic el Mendieta dins del panorama de xiringuitos del Maresme, on la majoria de locals funcionen només a l’estiu i canvien de mans constantment. Ells, en canvi, hi són sempre, obrint cada dia i apostant per un servei complet: esmorzars, dinars, tapes, còctels, sopars a la fresca.

La ubicació no podria ser millor. La platja de Sant Simó, a l’extrem nord de Mataró, conserva un encant natural i familiar, allunyada del soroll de les zones més massificades. I el Mendieta hi encaixa com un guant: una construcció integrada amb l’entorn, decorada amb gust, amb fusta, materials naturals i una il·luminació càlida que convida a quedar-s’hi. La gent, com expliquen des de l’establiment, s’hi sent com a casa.

Clientela del Mendieta al relaxat espai exterior del local
Però el gran secret de l’èxit del xiringuito és, sens dubte, la seva cuina. Peix fresc que arriba diàriament de la llotja, carns seleccionades i una oferta d’arrossos i tapes pensades per compartir. El tracte del producte és respectuós, honest i molt saborós. Tot plegat, servit amb agilitat i en un ambient que convida a relaxar-se.
En un litoral on els xiringuitos van i vénen, Mendieta ha sabut consolidar-se com un projecte de total solidesa. No només ha captat el públic local, sinó que cada vegada més visitants del Maresme i fins i tot de Barcelona hi fan parada expressa. El boca-orella funciona, i no és casualitat.

Gaudint d'uns musclos al Mendieta a la platja de Mataró. Foto: R.Gallofré
Què el fa especial
- Cuina de brasa d’alta qualitat, amb arrossos, peixos i carns per gaudir a peu de sorra.
- Projecte estable i autèntic, obert tot l’any i amb una ànima pròpia gràcies al seu gerent, Paco Mendieta.
- Ubicació privilegiada a la platja de Sant Simó, amb un espai acollidor i integrat a l’entorn.
- Reputació consolidada, molt valorat per locals i visitants pel seu bon ambient i servei.

Tirant la canya perfecta al Mendieta
LA FITXA
- Nom: Mendieta Platja
- Adreça: Platja de Sant Simó S/N, 08301 Mataró, Barcelona
- Telèfon: 630 50 07 62
- instagram: @mendietaplatja
Comentaris (1)