Des de fa vuit anys, El Peixet de la Plaça Gran s’ha guanyat un lloc destacat entre la gastronomia mataronina. El seu concepte de “xiringuito urbà amb caràcter gastronòmic” ha sabut combinar tradició marinera i estil propi, amb un compromís innegociable que es pot veure a través del seu producte: treballen només amb peix fresc de llotja, majoritàriament d’Arenys.
El resultat és un èxit rotund que es tradueix en llistes d’espera habituals per aconseguir taula, sobretot a la seva terrassa, considerada una de les millors de Mataró per a tastar la seva cuina a l’aire lliure. Una situació que no sorprèn a ningú: la Plaça Gran s’ha consolidat en els últims anys com un dels centres neuràlgics gastronòmics de la ciutat, on les terrasses s’omplen de gom a gom, especialment durant els caps de setmana.

Arrossos i tapes com a carta d’identitat
Els arrossos són l’estrella indiscutible de la casa, amb receptes que es preparen en viu a la cuina oberta del restaurant. Des dels arrossos més clàssics fins a versions més creatives, tots comparteixen un mateix segell: el producte de proximitat i el respecte pel sabor mediterrani. A la carta s'hi pot trobar l'arròs caldós amb llamàntol, a la marinera, arròs negre o un sorprenent arròs negre amb pop (també en la seva versió de fideuà).
A la proposta no hi falten les tapes marineres, autèntica marca de la casa: des del sonso fregit de temporada fins a plats icònics com la sípia amb pèsols, recepta arrelada a Mataró. La proposta es completa amb elaboracions segons l’estació: carxofes a l’hivern, tomàquets de l’hort de Sant Pol a l’estiu, sempre amb productes frescos i d’origen controlat. I també hi ha espai per a la carn, amb el pollastre cruixent com a recepta original pròpia o el filet de vedella al pebre, entre d'altres.

Una terrassa amb història
El Peixet no només cuida el que serveix al plat. El restaurant està ubicat en un edifici modernista de Puig i Cadafalch, que aporta identitat i estil a la seva terrassa: fresca i agradable a l’estiu, climatitzada a l’hivern.
La passió i professionalitat de l’equip han convertit El Peixet en molt més que un restaurant. És un lloc de trobada, un espai on el peix de llotja és el protagonista, i potser per això aconseguir taula s’ha convertit en tot un repte sobretot els caps de setmana.
El Peixet
- Plaça Gran, Mercat del Rengle, parada 10 - 11 - 12, 08301 (Mataró)
- Com arribar-hi
Comentaris