Posta de sol al Maresme. Foto: R.Gallofré
Posta de sol al Maresme. Foto: R.Gallofré

On veure la millor posta de sol del Maresme aquest estiu? Aquest mirador és màgic

Us presentem el punt ideal de la Serralada Litoral per gaudir del capvespre amb les millors vistes de la comarca

image (2)
 

L’estiu al Maresme pot ser difícil de suportar amb temperatures i humitat tan elevades. Per això, l'arribada dels capvespres sol ser el millor moment del dia. Hora de relaxar-se, desconnectar i gaudir de les postes de sol més màgiques del país. Tot i que la comarca és coneguda pels seus quilòmetres de platges, per fer-ho cal girar la vista cap a l’interior, on els turons de la Serralada Litoral es converteixen en atalaies privilegiades per contemplar com el dia s’acomiada entre boscos i pobles encinglerats.

Entre tots els racons possibles, hi ha un mirador que destaca per la seva bellesa i accessibilitat: el mirador de Montcabrer. Situat a 315 metres sobre el nivell del mar, aquest turó és un dels punts més emblemàtics del Maresme. Corona el Montcabrer una creu imponent, visible des de diversos indrets de la comarca, que simbolitza una llarga tradició de fe i comunitat: la primera es va col·locar l’any 1707 per demanar protecció contra una gran tempesta, i l’actual data de 1983. L’indret forma part del Parc de la Serralada Litoral i ofereix una vista panoràmica de 360 graus que abasta des de la costa fins al Montseny, passant pel Montnegre i, en dies clars, fins i tot la silueta de Barcelona.

ruta montcabrer 2 (1)

Vistes des de la creu de Montcabrer

El Montcabrer és un lloc especial per la combinació de natura, història i accessibilitat. S’hi pot arribar a peu seguint rutes ben senyalitzades des de Cabrils (uns 2,9 km des de la plaça de l’església, amb una dificultat baixa) o des de Cabrera de Mar, on surt un camí agradable des de la Font Picant. La pujada no és exigent, però requereix un mínim de calçat còmode i ganes de caminar. Un cop a dalt, la sensació de calma i la bellesa del paisatge compensen sobradament l’esforç. A més, el mirador disposa d’una barana protectora i rètols interpretatius que permeten identificar les muntanyes i valls que s’estenen davant dels ulls.

Per als més curiosos, Montcabrer també amaga tres petites coves amb restes arqueològiques: la Cova dels Tres Cercles, la de les Formigues i la de les Bones Dones, tot i que l’accés és més complicat i recomanable només per a excursionistes experimentats.

Altres miradors per veure la posta al Maresme

El Montcabrer no és l’únic lloc per gaudir d’un capvespre de postal. El Maresme compta amb altres miradors perfectes per veure com el sol s’amaga darrere la muntanya i el cel es tenyeix de tons rogencs i daurats:

 

Castell de Burriac (Cabrera de Mar). Punt de referència a tot el Maresme central, aquestes restes del castell medieval es troben a 400 metres d'altitud i ofereixen panoràmiques de 360 graus sobre el Maresme. Val la pena visitar-lo no tant sols per les ruines medievals, molt ben condicionades i documentades, sinó per les espectaculars sortides i postes de sol que s'hi poden gaudir. Un mirador excepcional. 

Castell de Burriac / Romuald Gallofre

Castell de Burriac / Romuald Gallofre

Mirador de la Cornisa (Serralada Litoral, Teià). A uns 422 metres d'alçada és un mirador habitual en rutes a peu o en bici que ofereix vistes sobre el mar, Teià, el Masnou i fins al Tibidabo i Montserrat en segons quins dies Disposa de bancs i un aparcament proper, fàcilment accessible des del camí forestal que enllaça altres punts d’interès de la zona . És un lloc ideal per aturar-se a veure la posta, gràcies a la seva ubicació oberta i ben senyalitzada.

Mirador de la Cornisa

Vistes des del Mirador de la Cornisa

Creu de Canet (Canet de Mar). El lloc ideal al Maresme per a una escapada natural amb vistes de postal i a l’abast de tothom. A tocar de Canet de Mar, hi trobem la Creu de Pedracastell —també coneguda com la Creu de Canet—, un dels miradors més espectaculars de la comarca. Un cim modest, a 309 metres d’altitud, però amb unes panoràmiques que deixen sense alè, tant del mar com de la muntanya. Quelcom que el converteix també en un punt ideal per gaudir de les postes de sol. 

Creu de Canet, el mirador més impressionant del Maresme. Foto: Quico Iglesias - Creative Commons

Creu de Canet, el mirador més impressionant del Maresme. Foto: Quico Iglesias - Creative Commons

Sagrat Cor i Vall de Montalegre (Teià). El mirador del Sagrat Cor, coronat per una estàtua de marbre de 1956 inspirada en el Corcovado, ofereix una àmplia vista panoràmica sobre el mar, la plana litoral i, en direcció nord, fins a la Pedrera del Tercio. L’accés inclou una ruta entre fonts i refugis —com la Font del Grill i la Ferreria del Vedat— enriquida amb zones de pícnic i paratges naturals. L’entorn combina patrimoni, vegetació mediterrània i tranquil·litat, ideal per contemplar el capvespre amb calma i sense aglomeracions.

Mirador Sagrat Cor

Mirador del Sagrat Cor. Foto: Turisme Maresme

Consells per gaudir d’una posta inoblidable

Les postes de sol al Maresme a l’estiu acostumen a produir-se entre les 20.30 i les 21.00 h. És recomanable arribar-hi almenys mitja hora abans per buscar el millor punt i gaudir dels últims minuts de llum mentre la temperatura comença a baixar. Un frontal o llanterna pot ser útil per la baixada, especialment si es fa per camins boscosos, així com portar aigua i alguna peça d’abric lleuger.

Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp

  • Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
  • Entra en aquest enllaçfes clic a seguir i activa la campaneta

Comentaris