Lamine Yamal no només destaca amb la pilota als peus: també té molt clar quin plat li toca el cor i l’estómac. La seva recepta preferida és un homenatge a les seves arrels i a la seva família, especialment a la seva mare, veïna com ell del barri de de Rocafonda de Mataró.
En una entrevista publicada el 2024 a la revista GQ, el jove crac mataroní va revelar quin és el plat que no pot faltar mai a la seva dieta: l’arròs amb pollastre i salsa de cacauet. Es tracta d'una recepta típica de Guinea Equatorial, el país d’origen de la seva mare. “És el que em cuinava sempre de petit”, confessava Lamine. A l'entrevista també hi recordava les visites que havia fet amb ella al seu país natal ("em va semblar molt bonic") i destacava les bondats de la cuina marroquina, pel vessant familiar del seu pare. "També és molt bona!", assegurava.
Una recepta senzilla i potent per a esportistes
Aquest plat tradicional africà, basat en un ingredient cabdal a Guinea com és el cacauet, no és tan sols un record d'infantesa per al jugador del Barça. També és una gran opció per als atletes d'elit; una bomba energètica ideal per al rendiment esportiu. Elaborar-lo a casa és més fàcil del que podria semblar en primera instància: n’hi ha prou amb arròs, cuixes de pollastre, ceba, tomàquet, all, una mica de gingebre i, és clar, mantega de cacauet suau per preparar la salsa cremosa i saborosa que el caracteritza.
Aquesta recepta, coneguda també com mafé a altres zones d’Àfrica occidental, destaca pel seu valor nutricional. El pollastre aporta proteïnes de qualitat, essencials per a la recuperació muscular, mentre que la salsa de cacauet afegeix greixos saludables i energia de llarga durada. L’arròs, per la seva banda, és una excel·lent font de carbohidrats complexos, ideals per a un esportista d’alt nivell com Lamine.

Arros amb pollastre i salsa de cacauet
Recepta: Arròs amb pollastre i salsa de cacauet
Ingredients (per a 4 persones):
-
4 cuixes de pollastre (o pit tallat a daus)
-
2 cebes mitjanes
-
2 tomàquets madurs
-
2 grans d’all
-
1 tros petit de gingebre
-
3 cullerades de mantega de cacauet
-
2 tasses d’arròs blanc
-
Sal, pebre i oli al gust
-
Aigua o brou de pollastre
Elaboració pas a pas:
-
Daurar el pollastre: Salpebra les cuixes i daura-les en una cassola amb un raig d’oli fins que quedin daurades per fora. Retira i reserva.
-
Preparar el sofregit: En el mateix oli, sofregeix la ceba picada amb l’all i el gingebre. Quan la ceba estigui daurada, afegeix el tomàquet pelat i triturat.
-
Afegir la mantega de cacauet: Un cop el sofregit estigui fet, incorpora-hi la mantega de cacauet i remena bé fins que es desfaci i s’integri amb la salsa.
-
Coure el pollastre amb la salsa: Torna a posar el pollastre a la cassola, cobreix amb aigua o brou i deixa coure a foc mitjà durant aproximadametn mitja hora. Cal que la salsa quedi espessa i s'entendreixi el pollastre.
-
Coure l’arròs: Bullir-lo al punt desitjat i servir-lo, ja sigui al costat o bé abocant-lo a la cassola perquè quedi barrejat amb la salsa.
-
Servir i gaudir: Emplata. Es pot acompanyar amb herbes com ara coriandre fresc.
Comentaris (1)