Inflor abdominal
Inflor abdominal

La fórmula del nutricionista Pablo Ojeda per combatre la inflor abdominal

Aquest expert en nutrició destaca que l'ordre d'ingesta pot tenir un gran impacte en el nostre sistema digestiu i, en conseqüència, en la inflor i el control del pes

patrocini oancustica maig 25
 

La inflor abdominal és un dels malestars més comuns entre la població, i tot i que sovint es relaciona amb intoleràncies o aliments específics, el nutricionista Pablo Ojeda ha posat el focus en un aspecte sovint oblidat: l'ordre en què mengem els aliments.

En un vídeo que ha tingut molt ressò, Ojeda assegura que "el problema no sempre és el que menges, sinó com ho menges". Així, aquest expert en nutrició destaca que l'ordre d'ingesta pot tenir un gran impacte en el nostre sistema digestiu i, en conseqüència, en la inflor i el control del pes.

L’ordre importa més del que sembla

Ojeda explica que començar els àpats per aliments rics en carbohidrats, com ara la patata —un ingredient habitual i molt apreciat a totes les gastronomies—, pot provocar pics de glucosa a la sang que afavoreixen la inflor i dificulten la pèrdua de greix abdominal. Per contra, si primer ingerim verdures o proteïnes, aquest pic de sucre es redueix notablement, afavorint una millor digestió i una menor acumulació de greix.

"La glucosa en sang puja més ràpid si comences pel carbohidrat", afirma Ojeda, "però si inicies l’àpat amb una verdureta o una font de proteïna, l’impacte és molt menor. Això pot marcar una gran diferència en com el teu cos metabolitza el menjar".

Els greixos saludables, un altre aliat

A més de l’ordre, el nutricionista també subratlla la importància d’incorporar greixos saludables a l’alimentació. Aliments com els alvocats, les nous o els fermentats com els envinagrats poden millorar notablement la digestió i afavorir l’equilibri de la microbiota intestinal. Això no només contribueix a evitar la inflor, sinó també a regular els nivells de sucre a la sang.

Més enllà del què, el com

Aquest enfocament posa de manifest la importància de no només escollir aliments saludables, sinó de tenir en compte com els combinem i en quin ordre els consumim. Acompanyar un plat de carn amb patates pot ser una opció acceptable, però si s’inicia l’àpat per la proteïna i les verdures, els efectes sobre el cos poden ser molt més beneficiosos.

En definitiva, segons Pablo Ojeda, una bona alimentació no es basa únicament en menjar aliments "bons", sinó també en com s’estructuren els àpats. Aquest detall, sovint ignorat, pot ser clau per acabar amb problemes com la inflor abdominal i contribuir a una millor salut digestiva.

Font: www.elperiodico.cat


Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp

  • Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
  • Entra en aquest enllaçfes clic a seguir i activa la campaneta

Comentaris