L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) ha ampliat l'alerta sanitària per la presència de salmonel·la en diversos lots de cotnes distribuïts a Catalunya i altres comunitats autònomes de l'Estat espanyol. En total, l'alerta afecta deu productes de vuit marques diferents i implica la retirada de 24 lots del mercat.
Inicialment, l'alerta es va emetre per a productes de les marques Frit Ravich i Sun Snacks, però en pocs dies es va estendre a altres marques com Spar, Alteza, Carrefour Sensation i Auchan. Finalment, aquest dijous, s'han afegit dues marques més a la llista, ampliant així l'abast del problema.
Productes i lots afectats
Segons ha informat l'Aesan a la seva pàgina web, els productes retirats són:
-
Frit Ravich: "Chicharricos de cerdo (sabor barbacoa)" en bosses de 50 g (lots 1601, 3001 i 2301) i 800 g (lot 3101).
-
Sun Snacks: "Torreznos (sabor barbacoa)" en bosses de 90 g (lots 0901, 2401, 2901 i 2001).
-
Spar: "Chicharricos de cerdo (sabor barbacoa)" en bosses de 100 g (lots 2401 i 3101).
-
Alteza: "Torreznos (sabor barbacoa)" en bosses de 100 g (lots 2001 i 3101).
-
Carrefour Sensation: "Torreznos (sabor barbacoa)" en bosses de 100 g (lots 1601, 2401, 2701 i 2901).
-
Auchan: "Chicharricos (sabor barbacoa)" en bosses de 100 g (lots 1501, 2401, 2701 i 2901).
-
Aperitivos Tapa: "Chicharricos de cerdo (sabor barbacoa)" en bosses de 100 g (lot 1501), "Chicharricos BBQ" en bosses de 50 g (lot 1601) i "Chicharricos Pork chips" en bosses de 60 g (lot 2701).
-
Pomys: "Torreznos Barbacoa" en bosses de 50 g (lot 2401).
Àmbit de distribució i recomanacions
A banda de Catalunya, aquests productes s'han distribuït en diverses comunitats autònomes com Andalusia, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, la Comunitat de Madrid, les Illes Balears, les Illes Canàries, Múrcia, el País Basc i el País Valencià. No es descarta que puguin haver arribat a altres regions a través de redistribucions.
L'Aesan recomana a les persones que tinguin aquests productes a casa que evitin consumir-los i, en cas d'haver-los ingerit, estiguin atentes a possibles símptomes de la salmonel·la, com diarrea, vòmits, febre i mal de cap. Aquests solen ser lleus i durar entre quatre i set dies, però en casos greus poden requerir hospitalització.
L'alerta es va originar arran d'una notificació de les autoritats sanitàries de Castella-la Manxa, que van detectar la presència del bacteri en aquests productes. Davant aquesta situació, les autoritats sanitàries continuen treballant per garantir la seguretat alimentària i evitar riscos per a la salut pública.
Font: www.3cat.cat/324
Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp
- Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
- Entra en aquest enllaç, fes clic a seguir i activa la campaneta
Comentaris (1)