Kit de supervivència
Kit de supervivència

El kit de supervivència que recomana la UE: què és i perquè l'hem de tenir

L'objectiu de tenir el kit de supervivència és el d'estar preparats en cas d'emergències com accidents nuclears, atacs a infraestructures crítiques, pandèmies o conflictes bél·lics

Onacustica Promocional Febrer 25 3
 

La Unió Europea ha fet una recomanació clara als seus ciutadans: estar preparats per a possibles crisis o emergències. Brussel·les proposa que totes les llars comptin amb un kit bàsic de supervivència per subsistir un mínim de 72 hores en cas de guerra, catàstrofe natural o altres amenaces. La Comissió Europea presentarà aquest dimecres la seva estratègia de preparació davant de grans crisis, en la qual es recomana tenir provisions essencials a casa.

Un pla per enfortir la preparació davant de crisis

L'objectiu d'aquesta estratègia és garantir que la UE pugui donar suport als estats membres davant de situacions greus, com accidents nuclears, atacs a infraestructures crítiques, pandèmies o conflictes bél·lics. Segons la comissària europea de Preparació i Gestió de Crisi, Hadja Lahbib, els estats membres "ja no poden fer front sols a grans crisis com inundacions, incendis forestals o atacs híbrids", i per tant, la UE vol millorar la coordinació i l'intercanvi d'informació per actuar amb més eficiència.

Què ha de contenir el kit de supervivència?

Brussel·les proposa que cada llar disposi de reserves suficients d'aigua potable, aliments no peribles, medicaments bàsics i bateries per afrontar un tall prolongat de subministraments essencials. Segons un esborrany de l'informe de la CE, aquesta mesura respon a l'augment de riscos naturals i antropogènics, i a la inestabilitat geopolítica, especialment per l'amenaça russa.

Diferents països europeus ja han començat a implementar recomanacions similars. A Finlàndia, per exemple, s'ha llançat un lloc web amb consells per preparar-se davant d'emergències i es recomana tenir reserves d'aigua, aliments, medicaments i diners en efectiu per cobrir almenys tres dies sense ajuda externa. De la mateixa manera, Suècia ha actualitzat el seu manual "En cas de crisi o de guerra", amb instruccions detallades per a la població.

França: un manual de supervivència per a totes les llars

Un dels casos més destacats és el de França, que aquest estiu enviarà a totes les llars un manual de supervivència amb instruccions detallades sobre què fer en cas d'emergència. Aquest manual es divideix en tres parts:

  1. "Protegir-se": Inclou una llista amb els elements essencials per al kit de supervivència, com aigua embotellada (sis litres per persona), aliments en conserva, piles, una llanterna, medicaments bàsics i altres productes essencials.

  2. "Què cal fer en cas d'alerta?": Recull els telèfons d'emergència i protocols a seguir segons el tipus de crisi.

  3. "Implica't": Fomenta la participació activa de la ciutadania en la resposta a possibles crisis.

La implementació d'aquestes mesures demostra la creixent preocupació dels governs europeus per garantir que la població estigui preparada davant de possibles crisis. A més, posa en relleu la necessitat de reforçar la cooperació i la coordinació entre els estats membres per fer front als reptes del futur. En aquest sentit, la UE treballa per assegurar que els ciutadans tinguin la informació i els recursos necessaris per protegir-se davant d'una eventual emergència.

Font: www.elnacional.cat


Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp

  • Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
  • Entra en aquest enllaçfes clic a seguir i activa la campaneta

Comentaris (3)