Critiquen el projecte de nous accessos de la C-32 al Maresme: “És aberrant”. Foto: ACN
Critiquen el projecte de nous accessos de la C-32 al Maresme: “És aberrant”. Foto: ACN

Critiquen el projecte de nous accessos de la C-32 al Maresme: “És aberrant”

Entitats ecologistes consideren que el que la Generalitat projecta a Canet és "innecessari" i provoca un impacte ambiental "sever"

image (1)

Entitats ecologistes agrupades sota el paraigua de la coordinadora Preservem el Maresme han presentat al·legacions contra els nous accessos de l'autopista C-32, projectats a Canet de Mar en el marc del procés de pacificació de la carretera N-II. Segons les entitats, el projecte és "innecessari" des del punt de vista de la millora de la mobilitat. A més, asseguren que l'obra causarà un impacte ambiental "sever" en zones protegides. "Per què es vol invertir en un lloc on no hi ha saturació, en lloc de potenciar el transport públic?", es pregunta Jordi Pagès, membre de la coordinadora. En aquest sentit, els ecologistes consideren que del conjunt de nous accessos previstos a l'autopista, el cas de Canet és el més "aberrant".

La Coordinadora d'Emergència Ambiental de Canet de Mar és l'entitat local que ha liderat el rebuig als nous accessos i ha presentat davant el Departament de Territori cinc grans arguments d'oposició al projecte. D'entrada, consideren que els nous accessos són contraris a l'esperit del Pacte per la Mobilitat del Maresme. L'entitat també hi veu contradiccions amb el Pla Territorial Metropolità.

La C-32 al seu pas per Canet. Foto: ACN
La C-32 al seu pas per Canet. Foto: ACN

Els arguments


En contra d’una sortida cada 3,6 quilòmetres

En aquest sentit, apunten que el projecte "té afectacions a sols d'especial protecció natural i agrari", entre la mateixa autopista C-32 i el front marítim, segons ha detallat Mercè Girona, membre de la coordinadora canetenca. Per tot això, els ecologistes afirmen que aquest enllaç és el que té una major afectació mediambiental de tots els projectats a la comarca, ja que "destruiria sòl agrícola" i provaria uns danys "irreparables".

Pel que fa als suposats beneficis de mobilitat que han d'aportar els nous accessos, els ecologistes també els posen en qüestió. "En cap cas queda acreditada la seva necessitat". Segons les dades que ha presentat l'entitat, amb la construcció del nou enllaç la zona nord del Maresme acabaria tenint tres sortides en un tram de 3,6 quilòmetres.

Contra el creixement il·limitat

Preservem el Maresme critica que la voluntat de fons del projecte no sigui "remodelar" la mobilitat, sinó refermar l'aposta de les institucions per un "model de creixement il·limitat". Els nous accessos, alerta Pagès, crearà noves "expectatives urbanístiques". Des de les entitats ecologistes fan un crit a "repensar-ho" tot amb l'objectiu d'apostar decididament pel "reequilibri territorial i el transport públic".

  • A més de Canet també s'han previst accessos a Alella, Teià, Premià de Mar i Cabrils, i es completarà el de Llavaneres en sentit Girona. Hi ha un darrer accés, el de Calella, del que de moment no s'ha presentat l'estudi informatiu i ni ambiental.

Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp

  • Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
  • Entra en aquest enllaçfes clic a seguir i activa la campaneta

Arxivat a:

Comentaris (3)