Les ànimes de l'Hispania amb Joan Manuel Serrat. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar
Les ànimes de l'Hispania amb Joan Manuel Serrat. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar

Homenatge ple de cares conegudes a les ànimes d'un restaurant mític del Maresme

Arenys de Mar nomena Filles Adoptives a Paquita i Lolita Rexach, les reconegudes cuineres del restaurant Hispània, en un acte amb personalitats com Jordi Pujol o Joan Manuel Serrat

image (1)

El Ple municipal d'Arenys de Mar ha concedit aquest 1 d’abril, per unanimitat, el títol de Filles Adoptives del municipi a Paquita i Lolita Rexach Surós, les reconegudes cuineres del restaurant Hispània. L’acte, celebrat a la Sala Josep Maria Arnau del Calisay, ha reunit familiars, amics i diverses personalitats per retre homenatge a una trajectòria culinària excepcional que ha situat Arenys de Mar en el mapa gastronòmic internacional.

L'alcalde d’Arenys de Mar, Estanis Fors, ha destacat durant la cerimònia que aquest reconeixement és un gest d’agraïment per la contribució de les germanes Rexach a la gastronomia catalana i per la projecció que han donat a la vila. Tots els grups municipals han intervingut per elogiar la seva dedicació incansable a la cultura i la cuina del país, així com la tasca de preservació del patrimoni gastronòmic a través de l’Hispània.

L’acte ha comptat amb la presència de figures destacades com l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, el cantautor Joan Manuel Serrat i diversos periodistes i escriptors de renom, que han volgut mostrar el seu suport i reconeixement a les homenatjades.

WhatsApp Image 2025 04 01 at 20.00.07

Les cuineres, amb Jordi Pujol. Foto: Ajuntament Arenys de Mar

Una trajectòria culinària d'excel·lència

Nascudes a Sils (la Selva) el 1934 i el 1940 respectivament, Paquita i Lolita Rexach han mantingut un fort vincle amb Arenys de Mar des de la seva joventut. La seva història a la vila es remunta a l’any 1952, quan els seus pares, Roser Surós i Joaquim Rexach, van adquirir el Garatge Hispània i una benzinera a la carretera N-II. L’origen del restaurant va ser fortuït: un xofer que es va aturar a la benzinera va preguntar si servien menjar i, sense dubtar-ho, Paquita i el seu tiet Enric van improvisar un àpat. Aquella espontaneïtat va marcar l’inici d’un negoci que, amb el temps, es convertiria en un referent gastronòmic.

Amb l’auge del turisme, l’Hispània es va transformar en un hotel, però els canvis en el model turístic van portar la família a centrar-se exclusivament en el restaurant, consolidant-lo com un temple de la cuina tradicional catalana.

Interior del restaurant Hispania

Interior del restaurant Hispania. Foto: Macarfi

El restaurant Hispània, un emblema de la gastronomia catalana

L’Hispània ha esdevingut un punt de trobada de personalitats del món polític, cultural i artístic. Una de les visites més recordades va ser la del president Josep Tarradellas, que va ser rebut amb una ovació al menjador del restaurant. La seva cuina, basada en la qualitat del producte i la tradició, ha estat reconeguda amb nombrosos guardons, entre els quals destaquen la Medalla al Treball President Macià (2015), diverses estrelles Michelin (1981-1987; 2005-2011), la Medalla de Plata al Mèrit Turístic d’Espanya (1981) i els 3 Sols de la Guia Repsol (2015).

Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp

  • Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
  • Entra en aquest enllaçfes clic a seguir i activa la campaneta

Arxivat a:

Comentaris