Carola Llauró, alcaldessa de Vilassar de Dalt

Vilassar de Dalt manté l’essència dels pobles del Maresme

Marc Mayola FOTO PORTADA: Carola Llauró, alcaldessa de Vilassar de Dalt

Anàlisi de l'actualitat de Vilassar de Dalt amb la seva alcaldessa, que estableix explica els principals objectius del consistori

“A Vilassar ho tens tot per viure”

Entrevista a Carola Llauró Sastre, alcaldessa de Vilassar de Dalt
 

Com descriuria Vilassar de Dalt?

Vilassar manté l’essència dels pobles del Maresme, té un entorn privilegiat i un clima fantàstic com a tota la comarca.

Quins atractius té el poble?

Aquí ho tens tot: educació de 0 a 18 anys i tots els equipaments i serveis que puguis necessitar per a la vida quotidiana. No et cal moure’t del poble per viure. Vilassar també té una oferta cultural i lúdica important, amb el Teatre La Massa com a espai de referència. A més, som entrada a la Serralada Litoral. La situació geogràfica del poble i el patrimoni que hi tenim també ens fan interessants per a la gent que ens visita.

El govern ha invertit més d’un milió d’euros en els equipaments esportius municipals

És possible, a banda de viure-hi, treballar també a Vilassar de Dalt?

Per això vam crear un servei de promoció econòmica. Tenim un polígon industrial important per la mida del poble i volem que sigui atractiu perquè les empreses s’instal·lin aquí, com Horrorland. Intentem que cada vegada sigui més possible viure i treballar a Vilassar.

Quina importància tenen les entitats del poble?

Sense les entitats aquest poble no tira. Quan a l’Ajuntament no hi havia recursos tot va recaure en les entitats, que van mantenir el poble viu. Ara ho fem tot creant sinergies amb elles. Som un poble socialment molt viu i potent.

L’Ajuntament ha assumit aquest any la gestió de l’aigua. Com beneficia això a la gent?

Ara és municipal, després d’una concessió que ha durat 50 anys. Hem creat la companyia d’aigua i tots els beneficis, que en són molts, repercuteixen en el servei. Això és bàsic. Que aquests beneficis se’n vagin a butxaques privades? No dic que no sigui lícit, però nosaltres ens estimem més que reverteixin en el propi servei d’un recurs que cada vegada és més limitat.

Vilassar també ha fet una gran inversió en equipaments esportius.

Al poble s’hi ha de poder fer coses. Tothom. Hem invertit molts diners, més d’un milió i mig d’euros en aquest mandat, per posar en solfa els equipaments esportius. Són instal·lacions que la gent valora molt i que tenen un ús públic, a banda de l’ús que en fan les entitats i els clubs.

Els reptes del municipi

 

Els punts d’interès de Vilassar de Dalt

Naturalesa, història, cultura i vida de poble. A Vilassar de Dalt no és que el rellotge avanci més a poc a poc, però sí que hi pots trobar cert refugi al frenesí propi de les ciutats que té a dreta i esquerra.
 

La Massa Teatre

 

La Massa té aforament per a 496 persones i una programació estable dividida en dos períodes, d’octubre a desembre i de febrer a juny.
La Massa té aforament per a 496 persones i una programació estable dividida en dos períodes, d’octubre a desembre i de febrer a juny.

 

La Massa Teatre és el teatre públic de Vilassar de Dalt i un dels centres neuràlgics de l’activitat cultural i artística de la vila. L’edifici, dissenyat per l’arquitecte Rafael Guastavino, és d’especial interès cultural i arquitectònic i, de fet, està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Destaca per l’espectacular cúpula de 17 m. de diàmetre i 3,50 m. de fletxa que corona l’edifici. És l’obra més complexa de totes les construïdes per Guastavino a Catalunya. Inaugurat l’any 1881, La Massa Teatre fa més d’un segle que és l’eix principal de l’activitat teatral i cultural de Vilassar de Dalt. L’espai no només acull espectacles professionals, sinó que té la ferma voluntat d’esdevenir la casa de les companyies i artistes amateurs de la vila.


 

Ruta prehistòrica de Can Boquet

 

A Vilassar de Dalt hi ha itineraris que ressegueixen rutes prehistòriques de gran riquesa natural i cultural. La ruta de Can Boquet ens permetrà veure el dolmen de la Roca d’en Toni.

A Vilassar de Dalt hi ha itineraris que ressegueixen rutes prehistòriques de gran riquesa natural i cultural. La ruta de Can Boquet ens permetrà veure el dolmen de la Roca d’en Toni.

El Maresme és platja, però també muntanya. I a Vilassar de Dalt, porta d’entrada a la Serralada Litoral, s’hi amaguen entre la natura autèntics tresors. La ruta prehistòrica de Can Boquet és un atractiu recorregut pel passat megalític d’aquest lloc de pas clau entre el vessant del Maresme i el Vallès de la Serralada de Marina. Veurem testimonis de campaments a l’aire lliure del neolític inicial, llocs d’enterrament de l’època calcolítica i un espectacular dolmen com el de la Roca d’en Toni.


 

Biblioteca de Can Manyer

 

La Biblioteca de Can Manyer té el sòl hidràulic més gran de Catalunya.
La Biblioteca de Can Manyer té el sòl hidràulic més gran de Catalunya.

 

La biblioteca ocupa la nau més moderna i rehabilitada de tot el conjunt industrial de Can Manyer, un dels últims exemples del passat tèxtil de Vilassar de Dalt. La seva arquitectura és característica d’un recinte industrial de finals del segle XIX, amb grans espais suportats per columnes de ferro i amb terres de paviment hidràulic. De fet, la biblioteca de Can Manyer té el sòl hidràulic més gran de Catalunya. És un preciós mosaic de gran generositat artística que embelleix l’espai i que li confereix un caràcter singular. La biblioteca de Vilassar de Dalt és una instal·lació formidable, i molt agradable, per gaudir de la lectura o de la recerca.