El rebuig que els veïns del Pla del Boet ha mostrat contra la instal·lació al barri del centre de menors del Mas Sant Jordi només contribueix a estigmatitzar a uns nois i noies que necessiten ser protegits. Així ho ha denunciat la Fedaia, la federació que aplega a Catalunya les entitats que treballen amb infants i joves en situació de pobresa o exclusió social, entre les quals s’hi inclou el Centre de Formació i Prevenció Mas Sant Jordi. Membres d’aquesta federació han fet aquest dijous, dia 9, una roda de premsa a Barcelona per tal de denunciar el posicionament dels veïns del Pla d’en Boet –que tenen el suport del grup municipal del PP-, i reclamar, en canvi, el suport de la societat per evitar que menors en una situació familiar complicada s’hagi d’afrontar, a més, amb el rebuig de la gent del barri on viuen.
“Quan sorgeixen casos de maltractaments a un infant, tota la societat s'aixeca indignada i demana comptes de perquè no s'ha retirat la tutela d’aquest infant. Però quan aquests mateixos infants arriben a viure a un barri, la comunitat els rebutja. Ens preocupa el model de societat que els estem mostrant als infants”, ha afirmat Conxi Martínez, vocal de la Fedaia i gerent d’AD’Iniciatives Socials, un centre que està patint una situació similar a Girona. Martínez també s’ha preguntat “quin model tindran aquests nens si els veïns del barri on arriben a viure els rebutgen? Quin model tindran els fills d'aquestes persones que reaccionen d'aquesta manera?”.
Per la seva banda, Jaume Clupés, gerent del Centre de Formació i Prevenció del Mas Sant Jordi, ha recordat que els drets d’aquests infants desprotegits “haurien d’estar per sobre de qualsevol altra consideració”. Segons han recordat a la roda de premsa, aquests nens i nens “es troben en situacions familiars greus i han de ser protegits i separats temporalment de les seves famílies”. “La societat hauria de pensar com se senten quan reben aquest tipus de rebuig sense haver fet res per merèixer-ho”, han afegit.
Comentaris