Replantejar la mobilitat del carrer Sant Antoni i de tota la ciutat. Aquesta és una de les peticions que la plataforma cívica del carrer Sant Antoni vol ferdavant la imminent obertura al trànsit d’aquesta via el proper 16 de desembre. Dimarts, dia 26, els veïns van reunir-se per debatre els passos a seguir en entendre que la reobertura al trànsit pot portar complicacions. “Sempre hem pensat que el carrer Sant Antoni s’hauria de convertir en la prolongació de la riera fins el mar”, explica Josep Lluís Campoy, que considera un error tornar al trànsit que hi havia fa dos anys, abans de l’esfondrament de les cases: “Pot haver-hi matisos entre tenir-lo totalment tancat i obrir-lo com abans, com per exemple impedir el pas de vehicles pesats que són els que més molèsties provoquen”.
Tal i com expliquen els veïns, el carrer té cases del 1750 sensibles a les vibracions, i això “no vol dir que tinguem esquerdes per culpa del trànsit, però tot suma”."Som el desballestament de tota la mobilitat del centre, quan d'altres carrers s'han fet per a vianants i hi ha alternatives per fer moure a la gent per rondes", afegeixen.
El cas, per ells, mereix “una atenció especial” que va més enllà del carrer: “Ha estat tallat dos anys i Mataró ha funcionat, hem perdut aquest temps que podríem haver invertit en treballar la mobilitat de la ciutat i fer un Pla B”, afegeixen, sobre “la mobilitat integral de la ciutat”. També recorden que els veïns de l’Havana, beneficiats del canvi perquè tenien parades d’autobús més a prop, es quedaran sense elles tot i que han reclamat mantenir-les per la comoditat que li suposava, sobretot a la gent més gran.
L’Ajuntament reobrirà el trànsit amb la instal·lació d’un semàfor que estarà vermell fins que els vehicles redueixin la velocitat, una càmera per sancionar vehicles i suavitzant la rampa de baixada del pas de vianants del carrer Sant Antoni amb carrer del Cós, accions que no semblen convèncer a la Plataforma, que vol treballar per replantejar la mobilitat d'aquesta zona:

-
Comentaris