Les croquetes argentonines de Marmitus
Les croquetes argentonines de Marmitus

Les empreses i productes del Maresme que s'han deixat veure a una de les grans cites gastronòmiques

Salses, reposteria, croquetes, kombucha i hortes, entre els representants maresmencs que s'han promocionat al Gastronomic Forum Barcelona 2025

promocional gener 25
 

La qualitat, la innovació i la diversitat del producte agroalimentari maresmenc van tenir una destacada representació al Gastronòmic Forum Barcelona 2025, que va tancar les seves portes recentment al recinte Montjuïc de Fira Barcelona. La comarca hi va participar amb cinc empreses que formen part del cens de Productes de la Terra Maresme, un registre gestionat pel Consell Comarcal.

En aquesta edició, els visitants van poder conèixer una àmplia mostra de l'oferta gastronòmica de la comarca. S’hi van exhibir les salses i reposteria de Radi SL (Premià de Mar), les croquetes gurmet de Marmitus (Argentona) i les més de 50 varietats de croquetes que elabora COC (Arenys de Mar). També van ser presents les bases de cuina naturals de Cuick (Tordera) i els productes de Vitae Kombucha (Pineda de Mar).

Forum Gastronòmic

Forum Gastronòmic

Presència del sector agroalimentari

El pes del sector agroalimentari maresmenc es va fer palès també en l’apartat de reconeixements. La Diputació de Barcelona va distingir la tasca de les hortes Verdpujol (Cabrera de Mar) i Horta ecològica Pla de Munt (Palafolls) pel seu compromís en la recuperació de varietats locals. Aquesta tasca no només restaura la identitat gastronòmica del territori, sinó que també contribueix a consolidar el caràcter propi de la Nova Cuina Catalana. La distinció, a més, posa en valor l’esforç d’aquestes empreses per preservar el patrimoni gastronòmic i agrícola, combinant tradició i innovació.

A banda de la seva presència com a horta reconeguda, l’empresa Verdpujol va participar activament en el Fòrum Gastronòmic, formant part de l’actuació de la Fundació Restaurants Sostenibles. Allà va compartir la seva experiència en la producció sostenible i en la recuperació de varietats autòctones, així com la seva implicació en la difusió dels valors de la sostenibilitat.

La vicepresidenta primera i consellera de Desenvolupament Econòmic, Noemí Llorens, va voler acompanyar les empreses agroalimentàries maresmenques en aquesta cita de referència del sector, reafirmant el compromís del Consell Comarcal amb la promoció dels productes de proximitat, la sostenibilitat i el teixit agroalimentari local.

Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp

  • Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
  • Entra en aquest enllaçfes clic a seguir i activa la campaneta

Comentaris