El Maresme, amb la seva ubicació entre el Mediterrani i les serralades interiors, és una comarca que té gust a mar. La tradició marinera de poblacions com Arenys de Mar, el Masnou o Caldes d’Estrac es reflecteix en una gastronomia on el peix i el marisc són els grans protagonistes de molts dels seus restaurants. Per això, et proposem un recorregut pels 7 restaurants imprescindibles del Maresme on es poden degustar autèntiques delícies en forma de peix de marisc ara que s'acosta l'estiu.
Lasal del Varador - Mataró
La cuina ecològica davant del mar de Lasal Varador és un dels indrets imprescindibles per degustar el millor peix i marisc a la capital del Maresme. La seva carta està plena de productes amb arrels locals, cuina mediterrània i proximitat on destaquen els arrossos, però també les tapes i el peix fresc: ja sigui el peix del dia que va canviant segons el millor prodcute que trobin per a cada ocasió el calamar del mediterrani a la planxa, és un espai on es poden trobar sardines, pop, musclos, seitons, escamarlants i morralla per a tots aquells que tinguin ganes d'un bon àpat a tocar del mar.

Can Suñé - Caldes d'Estrac
Un clàssic de Caldetes que fa anys que conquista paladars amb una cuina marinera de qualitat. El peix i el marisc s’emporten bona part dels elogis (amb plats com la cua de rap, el turbot, el tronc de lluç o el bacallà gratinat), però la carta va molt més enllà: arrossos ben treballats, sardines, carns seleccionades i cassoles delicioses de popets, cloïsses o calamars farcits. Una proposta variada i amb l’aval de molts anys d’experiència, perfecta per a qui hi vagi per primer cop o vulgui repetir.

La Font - Canet de Mar
Recomanat a la Guia Michelin, La Font és un restaurant lluminós, acollidor i amb un marcat caràcter familiar, gestionat per tres germans. Ofereix una carta de cuina tradicional amb tocs actuals i menús suggerents que conviden a tornar. La cuina mediterrània i el producte del mar hi tenen un paper protagonista, amb plats com el pop, la tonyina o el rap, treballats amb cura i molt sabor. I si ets amant dels tartars, aquí en trobaràs alguns realment espectaculars.

Hostal de la Plaça - Cabrils
Un dels grans clàssics de Cabrils és l’Hostal de la Plaça, un restaurant amb encant rústic i ambient acollidor que destaca per treballar amb producte de proximitat. El seu segell mediterrani es reflecteix especialment en els arrossos, com el mariner amb calamar, escamarlans, escamorza i gamba; o el caldós de llamàntol, tots amb racions generoses i sabor intens. La carta de peixos manté el nivell amb plats com els calamarcets amb ceba confitada i faves baby, el bacallà d’Islàndia en dues versions —arrebossat amb compota de poma o a la llauna amb mongetes del ganxet— i opcions com el rap guisat o el llenguado de platja, tant a la meunière amb ametlles com a la planxa amb verduretes.

El Racó 19 - Sant Vicenç de Montalt
Amb unes espectaculars vistes al mar i una proposta gastronòmica que combina tradició i modernitat, El Racó 19 s’ha consolidat com un referent indiscutible de la cuina mediterrània. La brasa és un dels seus grans punts forts, on es preparen delícies com el turbot, el bacallà amb espàrrecs, el pop amb parmentier de patata, el llobarro sencer o la broqueta de rap i llagostins. Però la seva cuina va més enllà, amb plats memorables com el llamàntol saltat amb ous ecològics, una combinació exquisida de mar i terra, o la sorprenent paella pelada amb salsitxes, que fusiona el caràcter dels arrossos mariners amb el toc rústic i suculent de la salsitxa. Una cuina viva i molt recomanable.

L'Ermita Restaurant - Sant Pol de Mar
El Restaurant L’Ermita és un autèntic oasi gastronòmic envoltat de pau, ideal per a qui busca desconnectar. La seva proposta de cuina de mercat destaca per autèntiques joies de temporada com la gamba vermella a la sal, els musclos de roca al Josper, o les ostres Gillardeau nº2. Tampoc hi falten plats per llepar-se els dits com l’arròs de gamba vermella, el risotto verd amb plàncton i bacallà, la paella marinera, l’arròs negre o la fideuà de marisc amb allioli. Una experiència gastronòmica per gaudir sense presses en el que el peix i el marisc són els grans protagonistes.

Restaurant La Marina - Arenys de Mar
La Marina és un dels grans referents d’Arenys de Mar, vila de tradició marinera i amb un port que abasteix diàriament alguns dels millors restaurants de la costa. Aquest establiment, amb una decoració que respira mar, ofereix una cuina autèntica i saborosa basada en el producte fresc i de proximitat. A la seva carta hi trobem especialitats com les gambes, la paella de marisc, els calamars a la romana o a l’andalusa, el rap i el lluç en diferents versions, el morro de bacallà, les sardines a la planxa, la morralla d’Arenys o la sèpia al seu estil, entre moltes altres opcions que fan honor a la cuina mediterrània. Un espai per gaudir del peix i marisc com cal, amb vista al mar i tot el sabor del port.

Quins són els altres restaurants de peix i marisc que recomanaries o que més t'agraden? Diga-ho als comentaris i comparteixo amb la resta de lectors!
Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp
- Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
- Entra en aquest enllaç, fes clic a seguir i activa la campaneta
Comentaris