Les guies gastronòmiques de referència tenen un pes important a l’hora de classificar els restaurants i, per tant, cada any quan renoven les seves referències és bon moment per avaluar l’estat de salut de la primera divisió gastronòmica d’una zona com és, en aquest cas, Mataró. Aquesta setmana va ser la Guia Repsol, amb la seva classificació de “Soles” i “Soletes” i amb els seus restaurants recomanats.
- A nivell del Maresme només hi ha tres establiments amb un Sol: són el Tresmacarrons, l’Hispània i l’Hogar Gallego.
Però a nivell de Mataró hi ha tres restaurants que apareixen amb la R de Recomanats. Establiments que la Guia considera aconsellables de visitar i gaudir i dels que en destaca algun element propi de la seva proposta.
3 Restaurants Recomanats a Mataró
La Marineta
La Guia assegura que “la cuina de Pere Patuel es caracteritza per una visió desenfadada i sense complexos de la gastronomia del Maresme. Amb matèries primeres d'excel·lent qualitat, versiona conceptes propis de la gastronomia catalana, com els "mar i muntanya" o tècniques com la dels arrossos, guisats o saltats. Sobre aquesta premissa, Patuel introdueix elements de la cuina oriental sense caure en l'esnobisme” i afirma que “els plats estan pensats bàsicament per ser compartits pels comensals. El local, desenfadat, i el servei, proper i familiar, converteixen La Marineta en un establiment del tot recomanable”.
Sangiovese
Repsol recull que “el duo, Pepi Sánchez (cuina) i Juan Arriaga (sala), mantenen el bon ritme d'aquest local modern i agradable amb celler a la vista. Una cuina contemporània, mediterrània i tocs asiàtics” i a més en destaquen, per sobre de totes, la seva temporada de la tòfona per com la treballen.

Casa Parera
Casa Parera és un dels darrers nom d’obrir al capdavant d’una cuina de mercat actualitzada pensada per compartir i debuta a la Guia Repsol, que destaca que “l capdavant del projecte es troben Anna Carbonell, propietària i responsable de sala, i Robert Lechuga, cuiner que es va donar a conèixer a la Bodega 1900.”. Gastronòmicament relata que “el restaurant parteix de la tradició de platets propis de la cuina catalana, elaborats amb ingredients de temporada i proximitat, per modernitzar-los amb l'ús adequat dels fons i els punts de cocció” i que “l'oferta de vins alberga una interessant varietat de referències”.
2 Soletes a l’essència
La Guia Repsol també atorga dos ‘Soletes a dos establiments més de Mataró. Un solete és un distintiu que ofereix la Guia Repsol a locals de menjar que es diferencien per la seva essència autèntica. Es distingeixen dels coneguts Sols Repsol perquè no estan dirigits a restaurants d'alta cuina, sinó més aviat a establiments informals que poden sorprendre pel seu producte, servei o personalitat.
A Mataró hi ha aquests:
Lasal del Varador
Solete Repsol per a la “bonica terrassa a escassos metres de la platja de Mataró” de Lasal del Varador. En destaca “l’entorn ideal per compartir amb amics o la família tot tipus de tapes i arrossos mariners” i destaca “la selecció de vins ecològics i de proximitat, les croquetes, les amanides i els arrossos”.
La Morera
Guia Repsol cada any recull de forma elogiosa la presència de la Morera assegurant que “mandonguilles casolanes en el menú a 10 euros, conviuen amb ostres de Normandia i les ampolles de Pingus. Antonia i els seus fills, els Quintana, practiquen el bon preu. Un imperdible”.
Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp
- Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
- Entra en aquest enllaç, fes clic a seguir i activa la campaneta
Comentaris