Torrijas, bunyols i mones No perdonis cap dolç amb Sacher, de Dijous Llarder a Pasqua
Torrijas, bunyols i mones No perdonis cap dolç amb Sacher, de Dijous Llarder a Pasqua

No perdonis cap dolç durant la Quaresma i fins a Pasqua, amb Sacher

La Pastisseria Sacher convida els mataronins a seguir totes les tradicions de l’època, quan toquen: coques de llardons, bunyols, torrijas i mones

Les tradicions són això: tradicions. Hàbits i costums que perduren i que de generació en generació es transmeten, sovint associades a dates o ocasions especials. A nivell de dolços cada època de l’any té el seu encant i els seus detalls i allò que els fa especials és, precisament, que són d’un determinat dia o període en el qual tothom -des de la canalla als avis- s’hi troba, menjant-ne. La Pastisseria Sacher de Mataró és una de les que aposta pel calendari tradicional de dolços i per això ara que ve una època ben especial té tota l’oferta consuetudinària preparada. Quan s’acosta Carnaval…. toca anar a Sacher!

Per assegurar el tret, encarrega!

Antoni Pons és el mestre pastisser que comanda l’obrador artesanal de Sacher des del que planteja un calendari dolç de Quaresma per seguir fil per randa durant pràcticament dos mesos: les famoses set setmanes. Sacher va incorporar l’any passat les ‘torrijas’ -torrades de Santa Teresa- a la nòmina de dolços tradicionals sobre els que Pons aplica la seva màxima de treball: sempre aplicar exigència màxima, un toc, una millora… allò que els fa referents. 

Sacher ha preparat a consciència les properes setmanes perquè no perdonar cap dels dolços i alhora perquè cadascun es mengi quan toca. És per això que tenen preparades.

Coques de Llardons

Les coques de llardons són una tradició típica del Dijous Llarder, i a la Pastisseria Sacher es treballen en dues varietats: de full i de brioix. La clau per aconseguir una coca excel·lent és la qualitat de la matèria primera. En el cas de la coca de full, s’utilitza una mantega de gran qualitat i es respecten tots els processos d’elaboració, amb el temps de repòs necessari perquè la massa tingui la textura perfecta. Els llardons es reben directament de l’escorxador i es torren i es trituren seguint un procés propi que permet conservar un gra una mica gruixut, aportant així un sabor i una textura inconfusibles. 

  • Quan: per Dijous Llarder, 27 de febrer.
Coques de llardons a la Sacher
Coques de llardons a la Sacher


Bunyols de Quaresma


A la Pastisseria Sacher s’elaboren en diferents varietats: bunyols de vent, bunyols de l’Empordà i bunyols farcits de crema, nata, trufa o crema d’avellanes. L’element clau per aconseguir un bon bunyol és la seva cocció: es fregeixen en oli de gira-sol alt oleic de màxima qualitat, controlant la temperatura perquè no quedin oliosos ni es trenquin durant la cocció. Els bunyols de l’Empordà, elaborats amb una massa de brioix aromatitzada amb matafaluga i anís del Mono, fermenten tota la nit a baixa temperatura, cosa que els fa més esponjosos i els permet mantenir les seves qualitats més temps.

  • Quan: els dimecres i divendres de Quaresma, durant el març i fins el 18 d’abril.
Bunyols de Quaresma a la Sacher
Bunyols de Quaresma a la Sacher
Bunyols de l'Empordà a la Sacher
Bunyols de l'Empordà a la Sacher

 

Torrijas ‘top’

Les torrijas són una especialitat tradicional de la Quaresma a moltes regions d’Espanya, i a la Pastisseria Sacher s’ha volgut elevar aquest clàssic a un nivell superior. En lloc de fer-les amb pa, s’utilitza una base de brioix d’inspiració francesa,en comptes de fregir-les, es submergeixen en una crema de nata i rovell d’ou i es fornegen a alta temperatura durant quatre minuts, mantenint una textura suau i cremosa similar a una crème brûlée. Per acabar, es caramel·litzen amb sucre i pala, aconseguint una crosta cruixent que recorda la crema cremada.. Aquesta tècnica fa que la torrija de la pastisseria sigui un producte excepcional, amb una textura i un sabor irresistibles.

  • Quan: els dijous de Quaresma, del 6 de març al 17 d’abril
Torrijas de la Sacher
Torrijas de la Sacher

 

Mones i Pastissos

La Setmana Santa és sinònim de mones i pastissos, i a la Pastisseria Sacher s’ofereix una àmplia varietat de mones tradicionals, elaborades amb diferents tipus de masses i acabats. Entre els clàssics destaquen la mona de trufa i gema, nata i gema, nata trufada, crema i gema, Sara, tot trufa, mantega i Sacher. Les mones es basen en la tradició dels ous de xocolata, amb decoracions elaborades i els pastissos són de qualitat superior. Com sempre, la cura en la selecció dels ingredients i en l’elaboració fa que cada mona sigui una peça única, capaç de sorprendre any rere any tant els infants com els adults.

  • Quan: durant la Setmana Santa i la Pasqua, de l’11 al 21 d’abril.
Mones de Pasqua a la Sacher
Mones de Pasqua a la Sacher
Mones de Pasqua a la Sacher
Mones de Pasqua a la Sacher
Mones de Pasqua a la Sacher
Mones de Pasqua a la Sacher

Com sempre a Sacher, encarregar és l’única garantia


Els dolços de Quaresma de Sacher, setmana a setmana, són un autèntic delit a l’abast de tothom però convé advertir que, sovint, el que surt de l’obrador artesanal dura ben poc a la botiga i la raó és clara: la qualitat va ben buscada! Per això, com sempre, es recomana d’encarregar com l’única garantia de no quedar-te sense la teva coca, els teus bunyols, les teves torrijas o assegurar la millor mona i pastís.

És per això que, sabent-ho amb temps, quins dies toca què, que pots fer agenda. Amb qui celebraràs Dijous Llarder? Amb qui compartiràs bunyols? Quan tastaràs les torrijas ‘top’ de Sacher? Venen setmanes de molta dolçor i, aquesta, de la màxima qualitat. 


Pastisseria Sacher

  • Adreça: Carrer de Sant Benet, 14 - Mataró
  • Telèfon: 937 57 44 96

Comentaris