Les millors tradicions són les que, pràcticament, no necessiten presentació perquè esdevenen hàbits de conducta d'aquella gent que les comparteix. A Mataró això passa amb les grans festes com Les Santes o la Fira i des de fa 12 anys, també, amb la Ruta de la Tapa. Quan arriba el mes d'octubre i l'any es troba en aquell moment sensacional que ja no fa calor i encara no fa fred, als mataronins i mataronines se'ls acumulen les raons per sortir al que és -en teoria- un "anar a prendre alguna cosa" i que sovint acaba com un àpat complet per col·lecció de parades. Sí, mai podrem dir que la tapa sigui quelcom ancestralment arrelat a la cultura gastronòmica del Maresme però, quan els bars i restaurants s'hi posen, val molt la pena de tastar i gaudir de les seves creacions. I aquest moment de l'any ja ha arribat.
Mataró arrenca aquest divendres 10 d'octubre la seva Ruta de la Tapa 2025. Són 24 els bars i restaurants que s'hi han sumat i des del Gremi d'Hostaleria i Turisme, a més, se segueix apostant per arrodonir la que és la seva iniciativa més potent del calendari. Aquest any, com a novetat, hi ha més premis possibles per a participar de la ruta -tastant tapes i votant-les, s'entén- i alhora també hi ha un nou Premi a la millor tapa. És a dir que la proposta amb més adhesions podrà dir durant tot un any que és la millor tapa de Mataró.
- La Ruta de la Tapa d'allarga del 10 al 26 d'octubre en 24 establiments repartits per tota la ciutat.
- Als restaurants es poden trobar els targetons per participar-hi. Cada targetó s'ha de segellar en 8 establiments, amb el seu propi gomet.
- Un dels objectius del Gremi és que la iniciativa incentivi el moure's i dinamitzi tota la ciutat per igual, pel que com a mínim hi ha d'haver establiments de dos codis postals mataronins diferents en cada targetó.
- Participar pot tenir premi com ara ampolles de Ramón Bilbaop, un lot de productes del Maresme de la FAGEM o un àpat per a dues persones al Racó del Port.

LA RUTA DE LA TAPA 2025
La nova edició de la Ruta de Tapa, que aquest any reuneix una àmplia varietat de locals que combinen tradició, creativitat i producte de proximitat. Durant aquests dies, bars i restaurants de tota la ciutat ofereixen tapes exclusives per descobrir sabors únics. A continuació, repassem les propostes més destacades i els seus horaris:
AUTO D’ARA (Avinguda de Cabrera, 36 – 08302)
EmpanadAra: farcit de vedella, pebrot vermell, ceba, salsa de tomàquet, ou, orenga i maionesa especial de chimichurri.
Horari: d’11.00 a 17.00 h i de 19.00 a 23.00 h.
BALU GASTROBAR (Plaça de Santa Maria, 6 – 08301)
Rossinyols saltejats amb botifarra del perol.
Horari: de 13.30 a 15.30 h i de 19.00 a 23.00 h.
BAR CASA MARI (Carrer Nou de la Mercè, 4 – 08303)
Callos: tripa, morro de porc, xoriço i pernil.
Horari: de dimarts a dissabte, de 18.00 a 22.00 h.
BAR MARTÍNEZ (Avinguda del Maresme, 391 – 08302)
Cachopo farcit d’havarti, piquillos i salsa trufada.
Horari: de dimarts a diumenge, de 9.00 a 23.30 h.
CAMINETTO (Camí Ral, 407 – 08301)
Duo de croquetes sense gluten ni lactosa: pollastre de pagès amb pernil i guanciale + melós de vedella.
Horari: de dimarts a dissabte, de 20.00 a 22.30 h.
CELESTÚN (Carrer de Na Pau, 5 – 08301)
Doña Tulum: tortilla cruixent de blat de moro amb frijoles refritos, rúcula, pollastre pibil i crème fraîche.
Horari: de dimarts a divendres, de 19.00 a 20.30 h; dissabte de 13.00 a 14.30 h i de 19.30 a 20.30 h; diumenge de 13.00 a 15.30 h.
CHAMPANILLO (Camí Ral, 548 – 08302)
La Perla Negra: mini brioix amb pernil ibèric, carn Black Angus, formatge brie fos i melmelada de figa negra.
Horari: de dilluns a dissabte, de 8.00 a 23.00 h; diumenge, de 9.00 a 23.00 h.
EL CAFÈ NOU (La Riera, 119 – 08301)
Cruixent de porro amb reducció de Mòdena i sèsam.
Horari: de dijous a dissabte, de 20.00 a 22.00 h.
EL JARDINET SECRET (Carrer Nou, 14 – 08301)
Patacón amb guacamole, frijoles, pico de gallo i formatge.
Horari: de dimarts a dissabte, de 13.00 a 16.00 h i de 20.00 a 23.00 h; diumenge, de 13.00 a 16.00 h.
EL PEIXET (Plaça Gran Parades, 10-12 – 08301)
Croqueta de pollastre rostit.
Horari: de dimarts a dissabte, de 19.00 a 22.30 h; dissabte i diumenge, de 12.00 a 15.30 h.
EL PETIT RACÓ (Carrer Barcelona, 59 – 08301)
Tàrtar de fuet amb ceba, tomàquet, tàperes, cogombre, ou i alvocat.
Horari: de dilluns a dissabte, de 17.00 a 22.00 h.
EL PONT DE PEDRA (El Carreró, 43 – 08301)
Costellam de porc amb salsa barbacoa i mel.
Horari: divendres i dissabte, de 20.00 a 23.00 h.
EL RACÓ DEL PORT (Port de Mataró – 08302)
La Festa del Port: risotto de ceps amb parmesà.
Horari: de dimecres a divendres, de 13.00 a 17.00 h i de 20.30 a 22.30 h; dissabte, de 20.30 a 22.30 h.
FELIPE’S BAR (Plaça Joaquim Galli Vergés, 5 – 08302)
Torradeta de picanha madurada amb oli de tòfona i parmesà.
Horari: de dimarts a diumenge, d’11.00 a 15.00 h i de 17.00 a 22.00 h.
ILURO (La Rambla, 14 – 08302)
Mandonguilla de bacallà amb cigrons i ou dur.
Horari: de dilluns a divendres, d’11.30 a 20.00 h; dissabte, d’11.30 a 20.30 h.
LA FORZUDA (Carrer Sant Pere, 31 – 08301)
Cabaret: crema de bolets variats amb gorgonzola, tomàquet sec, parmesà i alfàbrega fresca.
Horari: de dimecres a dilluns, de 19.00 a 23.00 h.
LA PIZZANNA (Carrer Fray Luis de León, 13 – 08302)
Sabors de somni: pizza amb massa mare, gorgonzola, micuit d’ànec i prunes marinades al vi negre.
Horari: de dimarts a dijous, de 20.00 a 22.30 h; divendres i dissabte, de 19.30 a 20.30 h.
LA TONETA (Carrer d’En Palau, 12 – 08301)
Taco de daurada amb salsa tàrtara.
Horari: de dilluns a dissabte, de 12.00 a 21.00 h.
LA XICA (Carrer Sant Cristòfor, 2 – 08301)
Llum i Ombra: pa cruixent amb crema de piquillo, formatge de cabra i ceba caramel·litzada.
Horari: de dilluns a diumenge, de 8.30 a 13.30 h i de 17.00 a 20.30 h.
LE ROBOT (Carrer d’En Xammar, 2 – 08301)
Vieira amb foie sobre base de soja i caramelitzat de sucre.
Horari: de dimarts a dissabte, de 19.00 a 22.00 h.
OMNIA (Carrer Palmerola, 4 – 08302)
Bacallà Bràs D.I.Y. amb patata palla, ou a baixa temperatura i olives negres.
Horari: de dilluns a diumenge, de 9.00 a 16.00 h i de 18.00 a 23.00 h.
PARTENOPE (Camí Ral, 510 – 08302)
Pizza Portafoglio: tomàquet, mozzarella, alfàbrega, all i oli d’oliva.
Horari: de dilluns a dissabte, de 12.30 a 15.30 h i de 19.00 a 23.00 h; diumenge, de 19.00 a 23.00 h.
RACÓ D’EN MARGARIT (Passeig del Callao, 15 – 08302)
Bomba de cua de bou amb formatge emmental.
Horari: de dilluns a diumenge, de 12.00 a 22.00 h.
RITROVO (Carrer Sant Benet, 19 – 08302)
Causa limeña amb caponata siciliana.
Horari: dimarts i diumenge, de 13.00 a 16.00 h; de dimecres a dissabte, de 13.00 a 16.00 h i de 20.00 a 23.00 h.
Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp
- Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
- Entra en aquest enllaç, fes clic a seguir i activa la campaneta
Comentaris