La Festa de la Verema permet maridar tapes amb vins d'Alella
La Festa de la Verema permet maridar tapes amb vins d'Alella

Redacció

Els vins d’Alella que triomfen aquest 2025 i on tastar-los durant la Festa de la Verema

La Festa de la Verema d'Alella s'allarga amb tastos i activitats durant pràcticament tot el mes: és el moment de posar en valor els bons vins de la denominació d'origen més petita i preuada

image (2)
 

Segurament, un dels encants més fascinants dels vins d’Alella és, simplement, la seva existència. En un racó privilegiat entre la Mediterrània i el Parc de la Serralada Litoral, les vinyes s’abracen a la muntanya mentre reben la brisa marina i arrelen en uns sòls únics, capaços de retenir la calor i drenar l’aigua de manera natural. En aquest paisatge on conviuen el clima mediterrani de la costa i el microclima més continental de l’interior, es forja una de les denominacions d’origen més petites i singulars del país.

La Festa de la Verema és l’aparador perfecte per tastar aquesta diversitat vinícola: blancs frescos i aromàtics de pansa blanca, negres elegants i minerals de garnatxa, escumosos vibrants i rosats delicats. Són vins que expliquen una història de dedicació i amor a la terra, forjada durant segles per famílies que han sabut mantenir viu un llegat en unes vinyes sovint escarpades i exigents. Cada copa és, alhora, una expressió del paisatge i una invitació a descobrir l’essència d’Alella.

El vi DO d'Alella és una de les meravelles del Maresme. Foto: Javi Cabrera / Consorci de Turisme
El vi DO d'Alella és una de les meravelles del Maresme. Foto: Javi Cabrera / Consorci de Turisme
Xarel·lo (Roura)
  • Un vi fresc i aromàtic, amb notes cítriques i herbàcies, que destaca per la seva puresa i expressió neta de la varietat.
  • Combina bé amb plats casolans i sabors de la cuina tradicional, com la truita trufada o les mandonguilles.
  • El Jardí de Can Sors (truita trufada) i Restaurant Can Flo (mandonguilles).
Ivori blanc (Celler Marfil)
  • Elegant i equilibrat, amb aromes de fruita blanca madura i un toc floral subtil; té una boca rodona i persistent.
  • Ideal amb verdures i productes de qualitat com la carxofa o els mariscs, que ressalten la seva frescor.
  • Celler Jordana (pinxo de carxofa i pernil ibèric) i La DO Tastets d’Alella (croqueta de gambó amb maionesa de siratxa).
Pansa blanca (Raventós d’Alella)
  • Vi lleuger i afruitat, amb records de poma i pera, frescor viva i final amable que convida a beure’n més.
  • Perfecte amb plats mariners i elaboracions tradicionals, des del bacallà fins a les carns guisades.
  • Companyia d’Alella, Vinateria i Taverna (montadito de bacallà fumat amb olivada), Companyia d’Alella, Celler i Taverna (assortit de marisc amb salsalella) i El Salero (cua de bou o bacallà gratinat).
Pansa blanca (Alta Alella)
  • Mostra la identitat mediterrània de la pansa blanca amb una acidesa marcada, notes salines i un caràcter molt gastronòmic.
  • Brilla amb peixos fumats, conserves i tapes marineres que ressalten el seu caràcter mineral.
  • Companyia d’Alella, Vinateria i Taverna (montadito d’amanida nòrdica) i Companyia d’Alella, Celler i Taverna (assortit de marisc amb salsalella).
Pansa blanca (Bouquet d’Alella)
  • Un vi fi i expressiu, amb aromes florals i de fruita blanca; fresc però amb certa untuositat en boca.
  • Marida molt bé amb plats cremosos i fregits suaus, com una ensaladilla o una tempura lleugera.
  • La Plaça d’Alella (tempura de carn o ensaladilla russa).
Alta Alella GX (Alta Alella)
  • Vi elaborat amb garnatxa, intens i afruitat, amb tocs de fruita vermella madura i una textura suau i sedosa.
  • Ideal amb carns rostides o masses farcides, com una empanada argentina.
  • La Gravella (empanada argentina de vedella).
Alta Alella PB (Alta Alella)
  • Un blanc vibrant de pansa blanca, amb aromes cítrics i minerals, frescor marcada i bona persistència.
  • S’adiu amb tapes de caràcter i un toc picant, que equilibren la seva frescor.
  • La Magrana (bomba de patata i carn picantona).
Terrabuxena Pansa blanca i parellada (Leles Galan)
  • Un vi artesanal i delicat, on la pansa blanca i la parellada s’uneixen per donar frescor, lleugeresa i un perfil aromàtic viu.
  • Perfecte amb formatges i elaboracions especiades, com la croqueta de sobrassada i formatge de Maó.
  • Leandre Restaurant (croqueta de sobrassada i formatge de Maó arrebossada amb panko).
Puput Pét-nat (Celler de les Aus)
  • Escumós natural, alegre i refrescant, amb bombolla fina, records de fruita fresca i un toc salvatge molt atractiu.
  • Ideal amb tapes salades i de mossegada ràpida, com una gilda.
  • Plan B (Gilda).

Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp

  • Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
  • Entra en aquest enllaçfes clic a seguir i activa la campaneta

Arxivat a:

Comentaris