Reclamen abaixar les ràtios de les escoles privades concertades

Reclamen abaixar les ràtios de les escoles privades concertades

La Plataforma per la defensa de l’Educació a Mataró vol la reducció de les ràtios a 18 alumnes per aula en tots els centres finançats amb fons públics per igual

La Plataforma per la defensa de l’Educació a Mataró (PEM) ha exigit a l’Ajuntament una major implicació en la planificació educativa de la ciutat, especialment en la reducció de ràtios per garantir la igualtat de condicions entre l’escola pública i la concertada. En una recent reunió amb la regidora d’Educació, la PEM ha alertat sobre la necessitat de revisar el Mapa Escolar i els concerts educatius de cara al 2026. Segons dades facilitades per la regidora, “Mataró ha passat de tenir 1.500 alumnes a menys de 1.000 en els darrers deu anys, i seguirà baixant aquesta xifra en els propers anys fins als 912 infants previstos pel curs 2026-2027". Davant d’aquesta disminució d’alumnat, la PEM reclama que es revisin les ràtios per garantir una distribució equitativa dels recursos.

  • El comunicat de la PEM arriba en ple període de preinscripció, període durant el qual les dues AFA afectades de la supressió de línies d'i3 públiques per al proper curs han mantingut les mobilitzacions.
  • Divendres passat van ocupar durant una hora la seu dels Serveis Territorials d'Educació a les dependències dels quals no hi havia cap responsable polític. 

Totes les escoles amb fons públics per igual

Entre les mesures proposades per la Plataforma destaca la reducció de les ràtios a 18 alumnes per aula en tots els centres finançats amb fons públics. "No poden haver-hi regles de joc diferents per a cada xarxa", han reivindicat. Actualment, les escoles concertades tenen ràtios que poden arribar fins als 24 alumnes per aula.

A més, la PEM reclama un calendari d’actuacions per elaborar un Mapa Escolar pels pròxims deu anys, amb la implicació dels Serveis Territorials i les institucions locals. També consideren prioritari revisar quins concerts educatius no seran necessaris per mantenir la xarxa pública com a prioritat.

Finalment, la Plataforma fa una crida a l’Ajuntament, la Conselleria d’Educació i el Parlament perquè s’impliquin en aquesta reorganització educativa i tinguin en compte la realitat social i econòmica de Mataró.

Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp

  • Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
  • Entra en aquest enllaçfes clic a seguir i activa la campaneta

Arxivat a:

Comentaris (9)