Padrins i padrines del Maresme, famílies, coneguts i saludats: s’acosta la Setmana Santa i, amb ella, el canvi de cicle. S’acaba la Quaresma i arriba la Pasqua i amb ella un dels millors moments de l’any: la mona. Aquesta tradició ancestral viu avui en dia temps de globalització i mercantilització industrial però això no passa a tot arreu. Fidel a la tradició i a un concepte de mona més clàssica a la mataronina Pastisseria Sacher tornen a tenir l’obrador treballant a tot drap. Cada peça de xocolata i cada pastís es cuiden al detall perquè siguin excel·lents. I porten la signatura d’Antoni Pons.
Sacher és garantia de la millor qualitat!
L’Antoni és un pastisser jove obsessionat amb l’essència del seu ofici i el respecte per la tradició pròpia de cada dolç i cada ocasió senyalada del calendari. “Les mones que faig són fidels a la tradició, amb un mateix llenguatge i manera de treballar la xocolata a partir de formes, això no va de personatges de moda i solucions fàcils. va de creacions amb enginy i d’una manera de concebre la mona com a peça única i especial per a la Pasqua”, explica. És per això que un any més de l’obrador de la Sacher en sortiran desenes i denes de mones -més de 250 l’any passat- i totes seran perfectament reconeixibles. “Crec que les tradicions s’han de conservar i la mona ha de ser artesanal i no una impressió simple i fàcil: per a les modes i les joguines ja hi ha la resta de dies de l’any”, raona.

A base d’ous i esferes
Certament les mones de Sacher són fàcilment identificables. Antoni Pons les treballa a partir de formes bàsiques, sobretot ous i esferes. Cada ou, cada esfera, cada peça és cent per cent artesanal. Són creacions úniques. En cada detall, elaboració, muntatge, pintat hi ha una feina pastisseria en la que s’autoexigeix -i aconsegueix- una excel·lència que esdevé visible i comprovable quan la figura està acabada.
Hi ha models que repeteix d’any en any i són ja clàssics de Sacher com el Cargol, el Pop o la Balena. També la Tortuga o la Girafa. Però cada any introdueix alguna modificació al patró i incorpora dissenys nous. El llamàntol, per exemple, llueix especialment irresisitible. Aquí no hi ha motlles: cada model es concep i es munta de bell nou. Cada peça esdevé art comestible. I els més clàssics també tenen ous -també únics, també artesanals, també irresistibles- de diferent calibre i disseny.
- Les mones de Sacher treballen sobretot les xocolates negra i amb llet, tot i que hi ha complements com els ulls o els complements que incorporen la xocolata blanca.
- Per a ser tradicionals, a més, Pons les prepara just quan s’acosta Rams i l’inici de la Setmana Santaa.
- Detallista com és, Antoni Pons està sobre cada creació des del plantejament fins a la finalització amb el pintat, que dona un cromatisme molt marca de la casa a cada mona ‘sacheriana’.
I a més cada creació artesanal s’acompanya dels pastissos -amb els pollets, amb les plomes, amb tot el que mana la tradició- que a Sacher sempre són deliciosos. El de trufa i cremat, massini o xocolata són els que surten més, juntament amb la sara, que també és tot un clàssic.
I recordeu, com sempre a Sacher, encarregar és l’única garantia!
Pastisseria Sacher
- Adreça: Carrer de Sant Benet, 14 - Mataró
- Telèfon: 937 57 44 96

Comentaris