Panettone de Sacher Mataró
Panettone de Sacher Mataró

El panettone més conegut del Maresme té un nom i el sap tothom

La Pastisseria Sacher de Mataró elabora tots els dolços de Nadal amb excel·lència i devoció: els tres tipus de panettone són els més coneguts i, com el tortell de Reis, s'ha d'encarregar sempre amb temps

Els panettones de la Pastisseria Sacher de Mataró fa anys que són objecte de devoció. L’autèntica estrella de cada Nadal. No és exagerat dir que hi ha qui fa veritables peregrinacions per aconseguir-ne un, i que les seves peces s’han convertit en una de les més buscades del Maresme. El mestre pastisser Antoni Pons, artesà meticulós i defensor de l’excel·lència, torna a advertir que enguany la producció serà limitada. “M’agrada anar a segur, no vull desprestigiar el panettone amb cremes inventades ni glacejats extravagants; vull sabor pur i mantenir l’excel·lència del producte”, explica.

Aquesta filosofia és la que ha consolidat Sacher com una de les pastisseries de referència del país. I per això, també, el seu mestre pastisser enguany està preparant la participació a la Copa del Món de Patisseria, tota una feinada. Això fa que la combinació d’una alta demanda i l’esforç que requereix l’artesania portin a Pons i a Sacher torni a llançar un missatge clar: “Treballem sobre comanda. La producció és limitada i no volem que els clients es quedin sense i haver de dir que no n’hi ha”.

Panettone Sacher: tres versions i un procés mil·limetrat

El panettone de Sacher es pot trobar en tres varietats clàssiques, totes ja convertides en icones:

  • Panettone clàssic amb fruita confitada
  • Panettone de xocolata
  • Panettone de gianduia

Antoni Pons dominar perfectament les tres receptes, que treballa sempre amb el mateix rigor: massa mare pròpia, fermentacions llargues i ingredients de màxima qualitat. Ho resumeix amb una frase que podria penjar-se a l’entrada del seu obrador: “Em dona tranquil·litat saber que venem producte de màxima qualitat”. Un altre detall important és el moment de lliurament. Pons defensa que el client s’emporti el panettone al punt òptim de maduració:
M’agrada que el client se l’endugui de tres o quatre dies. És quan està perfecte.

  • La pastisseria recomana encarregar-lo ja per recollir-lo abans del 22 de desembre, perquè no hi haurà reposicions contínues. Un cop s’esgotin, s’haurà d’esperar fins l’any següent.
Secció perfecta del Panettone de Sacher
Secció perfecta del Panettone de Sacher

Els altres imprescindibles de Sacher per Nadal


Cada Nadal, Sacher rep centenars d’encàrrecs, i aquest any, amb encara més limitacions, el missatge de l’obrador és cristal·lí: cal reservar amb temps. Tant per als panettones com per als altres dolços, el mestre pastisser repeteix: “No volem que els clients es quedin sense. Prefereixo avisar amb temps que no pas haver de dir que ja no en queden.” La garantia és clara: tot és artesanal, fresc i d’una qualitat excel·lent. Però aquesta mateixa qualitat és la que obliga a produccions curtes i a treballar sota encàrrec.

La Pastisseria Sacher continua així fidel a la seva filosofia: dolços tradicionals, executats amb màxima precisió i un respecte absolut pels temps i processos. Un Nadal més, Sacher vol ser a les taules del Maresme… sempre que els seus clients no s’adormin i facin l’encàrrec a temps.

La qualitat que defineix el panettone de Sacher impregna també tota la resta de dolços de temporada. L’obrador treballa en “mode Nadal” des de setmanes abans, sempre amb produccions ajustades per garantir frescor i artesania.

Polvorons artesanals i rosques de vi

Els polvorons i les rosques de vi de Sacher són petites joies artesanes. Textura fina, aroma net i ingredients naturals treballats amb paciència. Són d’aquells dolços que, un cop els tastes, costa tornar als industrials.

Tronc de Nadal, cada any més popular

El Tronc de Nadal és un altre clàssic que Sacher ha convertit en un supervendes. Es tracta d’un braç farcit que pot ser de nata, trufa o xixona tot cobert amb una ganache pentinada de xocolata que simula la textura d’un tronc d’arbre. Un dolç espectacular visualment i irresistible per la canalla: es converteix en una de les postres estrella de les sobretaules familiars.

Tortell de Reis: només per Reis

A Sacher, el Tortell de Reis és sagrat i només s’elabora per al dia 6 de gener. És un producte de tirada menor i, per tant, molt limitat. “Producció limitada. Treballem sobre comanda”, alerta Pons. Només amb encàrrec es pot garantir que cada família rebi el seu tortell per culminar les festes.


I recordeu: com sempre a Sacher, encarregar és l’única garantia!


Pastisseria Sacher

Comentaris